Politie betrapt mogelijke stroper en vindt opgezette vogel in zijn huis

13 augustus 2023 om 09:41 • Aangepast 22 augustus 2023 om 02:01
nl
De politie heeft een vrijdagavond een man betrapt, die mogelijk aan het stropen was in de bossen rond Erp en Boekel. Hij werd in totaal twee keer aangehouden: eerst toen bleek dat hij onder invloed van drugs reed, later toen in zijn huis wapens werden gevonden. Ook een medebewoner werd daar gearresteerd.
Profielfoto van Ron Vorstermans
Geschreven door

De politie ging vrijdagavond naar het buitengebied toe nadat iemand een verdacht voertuig in het bos had gezien. Daar werd de bestuurder direct opgepakt, omdat de politie vermoedde dat hij drugs op had.

Om wat voor drugs het gaat heeft de politie niet bekendgemaakt. Het ging vermoedelijk om softdrugs.

Bewoner opgepakt
Later doorzocht de politie ook zijn huis in Boekel. Wanneer dat precies was, laat de politie in het midden. In het huis werden onder meer meerdere luchtbuksen en zakjes met (soft)drugs gevonden. Ook stond er een beschermd, opgezet dier.

Volgens een bekende van de verdachte zou het gaan om een 60 jaar oude buizerd, die de man zou hebben gekregen via een erfenis. Ook zou de verdachte volgens hem niet aan het stropen zijn, maar was hij op pad met zijn metaaldetector.

Hoe dan ook: de bestuurder werd opnieuw aangehouden op verdenking van wapen- en softdrugsbezit. Ook heeft hij mogelijk de Wet Natuurbescherming overtreden. Alle verdachte spullen zijn in beslag genomen.

LEES OOK: De schimmige wereld van het stropen: 'Dit zijn geen mensen van adel'

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!