Video

Humberto Tan praat met ouders van kinderen die omkwamen bij stint-ongeluk

14 augustus 2023 om 10:20 • Aangepast 22 augustus 2023 om 02:02
nl
RTL 4 zendt zondag (22.25 uur) een documentaire uit over het fatale ongeluk met de stint in Oss, waarbij in 2018 vier kinderen om het leven kwamen. In 'Vijf jaar na de stint: het verhaal van de ouders' spreekt Humberto Tan met onder meer de ouders van de kinderen die bij het ongeluk betrokken waren.
Profielfoto van Peter de Bekker
Geschreven door

Het ongeluk vond plaats in de ochtend van 20 september 2018. Bij een spoorwegovergang schoot de elektrische bolderkar met vijf kinderen en een bestuurster achterop onder de spoorbomen door, waar net een trein aankwam. Vier kinderen, Dana (8), Fleur (5), Kris (4) en Liva (4), kwamen om het leven. De oudere zus van Dana en Liva en de bestuurster raakten gewond.

Humberto Tan vertelt tegen RTL Boulevard dat de gesprekken met de ouders 'intens veel indruk' op hem hebben gemaakt. "Hun veerkracht, pas vijf jaar na het ongeluk, is buitengewoon bewonderenswaardig. Daardoor is dit document niet alleen een verhaal van verdriet en verlies, maar ook juist een verhaal van hoop en kracht." Ook het meisje dat het ongeluk overleefde, vertelt in de documentaire voor het eerst over de gevolgen.

"De ouders hebben me verrast met hun openheid."

Ook RTL Nieuws-verslaggever Eelco Hiltermann werkt mee aan de documentaire. Hij was in 2018 in Oss. "Als verslaggever ga je van hot naar her en kom je met de meest uiteenlopende onderwerpen in aanraking. Maar geen onderwerp heeft zoveel indruk op me gemaakt als het ongeluk in Oss", zegt hij.

"Ik was heel erg benieuwd hoe het vijf jaar later met de ouders gaat en hoe ze dit verlies verwerkt hebben. De ouders hebben me verrast met de openheid waarmee ze spreken over het ongeluk en de periode erna. Het is indrukwekkend om te merken dat ze ondanks hun eigen verdriet andere mensen willen laten zien dat je altijd je leven weer op kunt pakken, hoe zwaar dat soms ook is."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!