Video

Stadsbus ramt gevel van chocoladewinkel in Den Bosch

14 augustus 2023 om 12:14 • Aangepast 22 augustus 2023 om 02:02
nl
Een stadsbus heeft maandagmorgen de gevel van chocoladewinkel Coco and Sebas in Den Bosch geramd. Het is al de tweede keer in een paar dagen tijd dat een stadsbus in die buurt schade veroorzaakt. Zaterdag werd even verderop een bushokje aan gruzelementen gereden.
Profielfoto van Cor BoumaProfielfoto van Rochelle Moes
Geschreven door

De buschauffeur nam maandagmorgen de bocht naar Achter het Verguld Harnas te krap en raakte het pand. Het is nog niet bekend hoe groot de schade is. Op de eerste beelden lijkt de bus klem te zitten onder de eerste verdieping die iets uitsteekt.

Medewerker van Coco And Sebas, Emma van der Beek schrok van het nieuws en haastte zich naar de zaak: "Ik kreeg rond 11 uur een appje van mijn manager met een foto dat de bus klem zat. Ik was al onderweg, toen ik hier aankwam was alles al weg. Het verbaast me niet echt dat zoiets gebeurt. Het is hier heel krap. Eerst moet de bus om een lantaarnpaal heen en soms staan er scooters in de weg. Nu staat er ook nog een steiger. Dat maakt de bocht nog moeilijker."

Opvallend is dat zaterdag even verderop op Achter het Wild Varken een bushokje werd geramd. De chauffeur reed met de spiegel tegen de constructie aan, waardoor het verschillende ruiten sneuvelden.

Inmiddels hebben de partij VOOR Den Bosch en de PvdA vragen gesteld aan het gemeentebestuur over de route van de bus en de camera's in de bus die de spiegels hebben vervangen.

De bus reed zich klem op de kruising van de Vughterstraat en Achter het Wild Varken (foto: Kim Rutten, Dtv Nieuws).
De bus reed zich klem op de kruising van de Vughterstraat en Achter het Wild Varken (foto: Kim Rutten, Dtv Nieuws).
Foto: Joep Gersjes/Voor Den Bosch.
Foto: Joep Gersjes/Voor Den Bosch.

Vorig jaar september botste er ook al een stadsbus van Arriva op dezelfde halte. Toen liep het minder goed af: zes mensen raakten toen gewond door rondvliegend glas.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!