Video

Dop knalt van fles koelvloeistof op boot in jachthaven: één gewonde

15 augustus 2023 om 13:48 • Aangepast 28 augustus 2023 om 11:44
nl
Op een boot aan de Spieringsluis in Werkendam is dinsdagmiddag een vrouw gewond geraakt nadat de dop van een koelvloeistoftank schoot. De hete vloeistof spoot daarbij in het gezicht van de vrouw, waardoor ze gewond raakte aan haar hoofd en arm.
Profielfoto van Hans JanssenProfielfoto van Rochelle Moes
Geschreven door

De boot waarop het ongeval gebeurde ligt in Jachthaven van Oversteeg in de Biesbosch. Julan Straks was op dat moment bij de botenverhuur in de haven aan het werk en schoot te hulp. "We kregen een belletje dat er iemand was verbrand. Even later kwam er een bootje aanvaren waarin de vrouw zat. We hebben haar gelijk onder de douche gezet en de ambulance gebeld."

Onder meer zes politieauto's en een traumahelikopter kwamen naar de plek van het ongeluk. Ondertussen kreeg Julan te horen wat er was gebeurd. "Die vrouw wilde kijken of de koelvloeistof het nog deed. Toen ze de dop losdraaide, spoot het kokend hete water eruit, recht in haar gezicht. Ze is daarna meteen het water ingesprongen", zegt hij.

De vrouw was samen met een andere vrouw en twee kindjes aan het varen in hun eigen bootje. Na het ongeluk is ze in een van de huurbootjes gestapt om zo snel mogelijk naar de kant te komen. "Ze was wel een beetje in shock, maar kon nog wel gewoon lopen en praten. De kindjes en hun boot hebben we nog met onze eigen boot opgehaald", zegt Julan.

De vrouw is met de ambulance naar het brandwondencentrum in Rotterdam gebracht.

Julan Straks bood meteen eerste hulp (foto: Rochelle Moes)
Julan Straks bood meteen eerste hulp (foto: Rochelle Moes)

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!