Lichaam verdronken jongen (14) gevonden in zwemplas Eersel

17 augustus 2023 om 07:05 • Aangepast 29 augustus 2023 om 02:03
nl
Het lichaam van de 14-jarige jongen uit Hapert die woensdagmiddag verdronk in een zwemplas in Eersel, is woensdagavond door het Landelijk Team Onderwaterzoekingen (LTOZ) geborgen. Dat maakte de politie bekend.
Profielfoto van Frits van Otterdijk
Geschreven door

De jongen was op de recreatieplas van camping TerSpegelt aan de Postelseweg met vrienden aan het suppen. Dat is staand peddelen op een surfplank. Toen hun supboards omsloegen, vielen de jongens in het water. Twee jongens konden door omstanders worden gered. Voor de 14-jarige jongen kwam die hulp te laat.

Agenten en duikers van de brandweer begonnen direct na de melding dat iemand vermist was, aan een grote zoekactie. Na een uur werd de speurtocht op en langs het water gestopt. De kans dat de jongen nog in leven zou zijn was verstreken.

Rond halfnegen diezelfde avond zette het LTOZ de zoekactie naar de jongen verder. "Op dat moment was het geen reddingsactie meer, maar een bergingsactie", liet een woordvoerster van de politie weten. Volgens de woordvoerster was het slachtoffer van buitenlandse komaf en kon hij niet zwemmen.

LEES OOK:

Voetbalclub rouwt na verdrinking van 14-jarig jeugdlid Ahmad Faroukh

Jongen (14) vermist in Eersel: zoekactie in zwemplas gestopt

Foto: Politie
Foto: Politie

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!