Liveblog

112-nieuws: ongeluk op A50 • fietser gewond na zware crash

18 augustus 2023 om 22:46 • Aangepast 29 augustus 2023 om 02:01
nl
In dit liveblog hielden we je deze vrijdag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Brabant. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in de provincie.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door

Dit liveblog is gesloten

Liveblog

21.40

Bestelbus botst op vrachtwagen

Op de snelweg A50 is rond half tien een bestelbus achterop een vrachtwagen gebotst. Dit gebeurde tussen Eerde en Sint-Oedenrode. De chauffeur van de bestelbus is nagekeken door ambulancepersoneel, maar volgens een 112-correspondent lijkt de bestuurder niet gewond. Een bergingsbedrijf heeft de bestelbus afgevoerd, de vrachtwagen kon de weg op eigen kracht voortzetten.

Een wagen van een bergingsbedrijf staat klaar om de bestelwagen af te voeren (foto: Sander van Gils/SQ Vision).
Een wagen van een bergingsbedrijf staat klaar om de bestelwagen af te voeren (foto: Sander van Gils/SQ Vision).
De bestelwagen moest worden afgevoerd (foto: Sander van Gils/SQ Vision).
De bestelwagen moest worden afgevoerd (foto: Sander van Gils/SQ Vision).
18.25

Dief gaat ervandoor met zonnebrillen

De politie is op zoek naar een man, die twee dure zonnebrillen heeft gestolen uit een brillenwinkel in Helmond. Het gaat om brillen van het merk Gucci. De winkel heeft via de politie nu ook camerabeelden van de dief gedeeld.

Wachten op privacy instellingen...
18.23

Man bedreigt mensen met hamer

De politie heeft in Bergen op Zoom een man opgepakt, die willekeurige voorbijgangers zou hebben bedreigd met een hamer. Agenten vonden hem uiteindelijk in het centrum. Met hulp van een politiehond konden ze hem even later boeien en meenemen naar het bureau.

16.07

Auto's botsen op elkaar

Twee auto's zijn op elkaar gebotst op de Weg naar Bakel in Helmond. Het ging mis toen een van de auto's van een plein af reed, waar de andere net op wilde. De bestuurders zijn door ambulancepersoneel nagekeken, maar hoefden niet mee naar het ziekenhuis. De auto's zijn wel zo beschadigd, dat ze moeten worden afgevoerd.

Foto: Harrie Grijseels/SQ Vision
Foto: Harrie Grijseels/SQ Vision
15.45

Fietser zwaargewond na botsing

Een fietser is op de Kanaaldijk-Noord in Heeswijk Dinther ernstig gewond geraakt na een botsing met een auto. Dat gebeurde rond kwart voor drie. Hoe de botsing precies gebeurde, is nog onbekend. Wel is duidelijk dat het om een flinke klap ging, gezien de schade aan de voorruit van de auto. Kort na het ongeluk landde een traumahelikopter. De fietser is inmiddels met spoed naar het ziekenhuis gebracht. De automobilist bleef ongedeerd, maar is flink geschrokken van het ongeluk.

Foto: Sander van Gils/SQ Vision
Foto: Sander van Gils/SQ Vision
Foto: Sander van Gils/SQ Vision
Foto: Sander van Gils/SQ Vision
15.30

Drukte op snelwegen in Brabant

Op de snelwegen in Brabant is het vandaag al vroeg druk. Vooral richting de noordgrens van onze provincie staan files of rijdt het verkeer traag. Mogelijk komt dat doordat in het midden van het land de zomervakantie bijna is afgelopen. Ook zijn delen van een aantal snelwegen afgesloten.

De snelweg A29 is dicht vanwege werkzaamheden aan de Heinenoordtunnel. Dit leidt tot vertraging in het westen van de provincie richting Dordrecht op de A16 en A17. Tussen de knooppunten Noordhoek en Klaverpolder stond tegen half vier een file van 10 kilometer wat een extra reistijd van ongeveer een uur betekende. Op de A27 was het aanschuiven tussen Oosterhout-Oost en Hank, in de richting van Gorinchem. Hier was de vertraging toen drie kwartier.

14.31

Botsing bij Cuijk

Eerder op de middag zijn op de snelweg A73 bij Cuijk twee auto’s op elkaar gebotst. Het ongeval zorgde voor een lange file richting Nijmegen, al is die inmiddels opgelost. Er raakte niemand gewond. De oorzaak van het ongeval wordt onderzocht door de politie.

Foto: SQ Vision.
Foto: SQ Vision.
13.46

Auto raakt van de weg

Op de snelweg A50 richting Uden bij Volkel is een auto van de weg geraakt. De auto kwam net voor de sloot naast de weg tot stilstand. Volgens een 112-correspondent probeerde de bestuurder van de wagen uit te wijken voor de auto die voor haar reed. Waarom ze plots moest uitwijken, is onduidelijk. Niemand raakte gewond.

Foto: Marco van den Broek/SQ Vision.
Foto: Marco van den Broek/SQ Vision.
12.45

Rijbewijs kwijt na botsing

Op de Konijnenberg in Breda is afgelopen nacht een automobilist tegen een boom gereden. Hij was onder invloed van drugs en alcohol. Zijn rijbewijs is ingenomen door de politie.

Wachten op privacy instellingen...
10.45

Tieners met messen en vuurwapen

De politie heeft twee 18-jarige mannen in Breda aangehouden nadat ze donderdagavond iemand bedreigden voor het station. Details over de bedreiging ontbreken, maar een van de mannen had een vuurwapen bij zich. Ook zou het groepje messen bij zich hebben gedragen. De politie kwam daar pas achter na de melding van de bedreiging.

Toen agenten poolshoogte kwamen nemen, beledigde een van de opgepakte 18-jarigen de toegesnelde agenten. Hij verzette zich vervolgens tegen de arrestatie. Tijdens de worsteling die ontstond zagen agenten dat hij een vuurwapen bij zich droeg. Dat gaf hij snel aan een andere 18-jarige, die ermee op de vlucht sloeg en het wapen in een container gooide. Ze zijn allebei opgepakt, Het wapen is beslag genomen.

09.30

Pannetje op vuur zorgt voor paniek

Een pannetje op het vuur heeft zojuist voor veel paniek gezorgd in een huis aan de Bennekelstraat in het Eindhovense stadsdeel Gestel. De brandweer werd gewaarschuwd door omstanders die rook uit de woning zagen komen, en het vuur werd gedoofd.

LEES OOK: Buurt krijgt slapende bewoner niet wakker terwijl pannetje op vuur staat

07.54

Vrachtwagen met pech op de A4

Op de snelweg A4 richting Antwerpen staat op dit moment een kapotte vrachtwagen. Die zorgt voor wat vertraging op de weg bij Hoogerheide. De extra reistijd is 15 minuten.

04.49

Brand in chalet Vinkel

In een chalet op vakantiepark Dierenbos in Vinkel woedde afgelopen nacht brand. Rond drie uur werden de hulpdiensten gewaarschuwd. De brandweer moest de deur van het chalet forceren om binnen te komen. In het chalet was niemand. De brandweer had het vuur snel onder controle. De brand is volgens de politie veroorzaakt door een 'technisch element'. De brand betrok flink wat bekijks. De schade aan het chalet is, ondanks de snelle inzet van de brandweer, groot.

De schade aan het chalet in Vinkel is, ondanks de snelle inzet van de brandweer, groot (foto: Bart Meesters).
De schade aan het chalet in Vinkel is, ondanks de snelle inzet van de brandweer, groot (foto: Bart Meesters).
De brandweer moest de deur forceren om het chalet binnen te komen (foto: Bart Meesters).
De brandweer moest de deur forceren om het chalet binnen te komen (foto: Bart Meesters).
23.38

Vermiste man Vught terecht

In Vught was gisteren urenlang een 21-jarige man vermist. De man was rond elf uur 's ochtends het laatst gezien aan de Laagstraat in het dorp. Rond halftwaalf 's avonds kon een wijkagent melden dat de man was gevonden en dat hij aan zorgpersoneel is overgedragen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!