Geboeide man op sokken meldt zich - zonder handboeien - toch bij de politie

18 augustus 2023 om 11:31 • Aangepast 29 augustus 2023 om 02:02
nl
De man die donderdagochtend met handboeien om zijn polsen door Helmond liep, heeft zich vrijdagochtend gemeld in het politiebureau in Helmond. Hij had op dat moment geen handboeien meer om. De man van 37 is vastgezet voor verhoor en zal zich op een later tijdstip moeten verantwoorden bij de rechter. Dit voor het vernielen van een ruit of ruiten van het huis waar hij verblijft, zo laat het Openbaar Ministerie weten.
Profielfoto van Peter de Bekker
Geschreven door

De man ging er donderdagochtend vandoor nadat agenten hem in de boeien hadden geslagen. Dit deden ze in de woorden van de politie na een 'gebeurtenis in de huiselijke sfeer'. De man liep vervolgens op sokken door de stad en vroeg omstanders om hem te bevrijden. Volgens getuigen vertelde de man hen hij een wilde nacht met zijn vrouw achter de rug had.

Slijptol
Volgens het ED zou de man ook iemand van de plantsoenendienst hebben aangesproken met het verzoek zijn handboeien door te slijpen. De man zou volgens deze medewerker een slijptol bij zich hebben gehad. Waar hij die vandaan had, is niet bekendgemaakt.

De groenarbeider weigerde de man te helpen uit angst diens polsen door te snijden. Ook was er geen stroom in de buurt. De verdachte kon niet hard lopen met de handboeien om, zag de man van de plantsoenendienst.

LEES OOK: Geboeide man op sokken claimt 'wilde nacht met vrouw te hebben gehad'

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!