Video

Motorcrosser Herlings valt en breekt sleutelbeen, mist GP in eigen land

19 augustus 2023 om 13:09 • Aangepast 29 augustus 2023 om 02:02
nl
Motorcrosser Jeffrey Herlings uit Oploo heeft zijn sleutelbeen gebroken en moet de MXGP in Arnhem missen. De vijfvoudig wereldkampioen (twee keer in de MXGP en drie keer in de MX2) viel zaterdag tijdens de vrije training en werd naar het ziekenhuis vervoerd.

Voor Herlings is de val extra zuur: hij was pas net terug van een blessure. Hij brak in juni een nekwervel in Duitsland. Herlings reed wel de snelste tijd in de vrije training.

Na de val tijdens de wedstrijd in Duitsland zag het er niet rooskleurig uit voor de crosser uit Oploo, maar na zes weken begon hij weer met trainen en maakte hij zijn rentree. "Het is een enge blessure", zei Herlings vooraf. "Maar wanneer je als motorcrosser je knie of ellenboog kapot hebt, is dat nog veel erger. Het is misschien niet aan te raden om meteen te gaan crossen, maar het kan volgens de dokter omdat de breuk is genezen."

'Ouders hebben liever dat ik stop'
Ondanks het blessureleed denkt Herlings niet aan stoppen, zei hij in juli tegenover Omroep Brabant. "Ik denk dat mijn vader en moeder zouden willen dat ik liever gister dan vandaag stop. Maar dat dachten ze tien jaar geleden ook. Als er iets moet gebeuren, komt dat toch. Zo sta ik er in."

Drie GP's op het programma
Na Arnhem staan er dit seizoen nog drie GP’s op het programma; in Turkije, Italië en Engeland. Herlings wil nog niet zeggen of hij daar gaat rijden. De kans lijkt ieder geval klein, omdat voor herstel van een sleutelbeenbreuk zeker vijf weken staat.

Wellicht is de 76e Motocross of Nations begin oktober in het Franse Ernee nog een optie.

Eind juli maakte Herlings zijn rentree, hij vertelde er toen over in het programma MXGP Brabant.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!