Video

Dode gevonden in het kanaal bij zoekactie naar vermiste Decibel-ganger

21 augustus 2023 om 14:41 • Aangepast 30 augustus 2023 om 02:01
nl
In het kanaal bij Biest-Houtakker heeft de politie zojuist een dode gevonden. Onderzoek moet uitwijzen of het gaat om de bezoeker van festival Decibel die sinds zondagnacht vermist werd. Naar hem werd sinds maandagmiddag een uur onder meer met een politiehelikopter gezocht.
Profielfoto van Sandra KagieProfielfoto van Malini Witlox
Geschreven door

De plek waar de dode gevonden is, is in de buurt van het terrein van het festival dat dit weekend werd gehouden bij de Beekse Bergen. Een schipper zag iets drijven en heeft vervolgens de politie gebeld. Dat was om tien voor twee. Rond kwart over drie moet het lichaam nog worden geborgen. Daarvoor moeten duikers van het arrestatieteam van de politie naar Biest-Houtakker komen. Het scheepvaartverkeer ligt stil.

Maandagochtend bracht de politie naar buiten dat een 23-jarige bezoeker van het festival sinds zondagnacht vermist is. Ze had het over een urgente vermissing. Familie en vrienden van de man sloegen zondagnacht alarm en meldden de vermissing bij de politie.

Zaterdag ook een dode gevonden
Afgelopen zaterdag werd er ook een dode gevonden op het festivalterrein. Een 19-jarige festivalganger werd toen dood gevonden in een tentje op het terrein. Waar die persoon aan is overleden, is nog altijd niet bekend.

Personeel traumahelikopter helpt bezoeker
En zondagnacht is de traumahelikopter rond half vijf op het terrein geland, nadat een bezoeker die op de festivalcamping stond, onwel raakte. De helikopter bleef bijna veertig minuten staan om de man te behandelen. Hij is naar het ziekenhuis gebracht. Hoe het met hem gaat, is niet bekend.

Wachten op privacy instellingen...
Foto: Toby de Kort / SQ Vision.
Foto: Toby de Kort / SQ Vision.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!