Video

Dode in kanaal is 23-jarige Decibel-bezoeker die vermist werd

21 augustus 2023 om 18:20 • Aangepast 30 augustus 2023 om 02:01
nl
Het lichaam dat maandagmiddag is gevonden in een kanaal in Biest-Houtakker is van de 23-jarige vermiste bezoeker van het festival Decibel Outdoor. Zijn doodsoorzaak wordt volgens de politie nog onderzocht. De nabestaanden zijn op de hoogte gebracht, meldt de politie.
Profielfoto van Malini Witlox
Geschreven door

De man werd in de nacht van zondag op maandag als vermist opgegeven. Festivalgangers sloegen rond kwart voor twee in de nacht alarm, omdat ze geen contact meer met hem konden krijgen. Toen de twintiger maandagochtend nog steeds niet terecht was, verstuurde de politie een Burgernetmelding met daarbij de mededeling dat het om een urgente vermissing ging.

Volgens de politie maakte de bosrijke omgeving het zoeken 'ontzettend lastig'. Bij de zoektocht werd onder meer een helikopter ingezet. Meerdere politie-eenheden zochten mee, net als de beveiliging van het Decibel-festival. Uiteindelijk werd maandagmiddag het lichaam van de 23-jarige man gevonden in een kanaal aan de Biestsestraat.

Het lichaam werd gezien door een schipper die iets zag drijven en de politie belde. Dat was om tien voor twee. Duikers van het arrestatieteam van de politie hebben het lichaam geborgen. Het scheepvaartverkeer lag daardoor stil.

Zaterdag ook een dode gevonden
Afgelopen zaterdag werd er ook een dode gevonden op het festivalterrein. Een 19-jarige festivalganger werd toen dood gevonden in een tentje op het terrein. Waar die persoon aan is overleden, is nog altijd niet bekend.

Personeel traumahelikopter helpt bezoeker
En zondagnacht is de traumahelikopter rond half vijf op het terrein geland, nadat een bezoeker die op de festivalcamping stond, onwel raakte. De helikopter bleef bijna veertig minuten staan om de man te behandelen. Hij is naar het ziekenhuis gebracht. Hoe het met hem gaat, is niet bekend.

De politie zocht maandagmiddag naar de vermiste festivalganger.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!