Video

Drie mensen gewond bij grote woningbrand in Breda, huis volledig verwoest

22 augustus 2023 om 15:32 • Aangepast 1 september 2023 om 02:02
nl
Er woedde dinsdagmiddag een grote brand in een huis in de Mastbosstraat in Breda. Het dak van de woning is volledig ingestort en de zwarte rookwolken waren tot ver in de omgeving te zien. Drie mensen raakten gewond bij de brand. Twee naastgelegen huizen moesten worden ontruimd.

De brand brak rond drie uur uit en was al vrij snel uitslaand. Op dat moment waren er twee meisjes en een vrouw in de woning aanwezig. Zij hebben rook ingeademd en zijn met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De vrouw liep ook brandwonden op aan haar handen, toen ze het vuur nog probeerde te blussen.

"Ik heb dit allemaal samen met mijn vader gebouwd en dat is in een keer weg."

De brand begon volgens de brandweer in de meterkast. Er was enige tijd een stroomstoring in Breda. Volgens de bewoner brak de brand uit net nadat die verholpen was. "Ik was net thuisgekomen en mijn dochter was binnen. De stroom lag er in een deel van het huis nog steeds uit, dus ze ging kijken in de meterkast. Toen zag ze dat er brand was", zegt Samia Posthumus.

De brandweer rukte met groot materieel uit en is lang bezig geweest om het vuur te blussen. De kozijnen waren al snel zwartgeblakerd, later stortte ook het dak van de woning in. De bewoners zijn aangeslagen. "Ik heb dit allemaal samen met mijn vader gebouwd en dat is in een keer weg", zegt zoon Sami bedrukt.

Foto: SQ Vision/Perry Roovers
Foto: SQ Vision/Perry Roovers
Foto: SQ Vision/Perry Roovers
Foto: SQ Vision/Perry Roovers
Foto: SQ Vision/Perry Roovers
Foto: SQ Vision/Perry Roovers

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!