'Absurde explosie van geweld' na wielerronde: vier verdachten weer vrij

23 augustus 2023 om 15:34 • Aangepast 1 september 2023 om 02:01
nl
De vier verdachten die zondagavond werden aangehouden na een vechtpartij in het centrum van Etten-Leur zijn weer op vrije voeten. Het gaat om drie mannen (34, 52 en 54) en een vrouw (52) uit Sint Willebrord. Ze worden nog wel verdacht van het mishandelen van drie agenten. De agenten en een aantal omstanders raakten bij de vechtpartij gewond.
Profielfoto van Corné Verschuren
Geschreven door

De vechtpartij vond plaats na de profwielerronde van Etten-Leur. Het OM en de politie doen nog wel onderzoek naar de aanleiding van de vechtpartij. Er zijn inmiddels getuigen en verdachten gehoord. Ook zijn camerabeelden opgevraagd. De politie verwacht nog meer mensen aan te houden.

Vlam in de pan
De vechtpartij liep zondagavond rond halftien flink uit de hand. Agenten en beveiligers die probeerden de boel te sussen, werden belaagd door tientallen mensen. De politie sprak van een 'absurde explosie van geweld'.

Even leek de rust wedergekeerd, maar kort daarna sloeg de vlam weer in de pan. Agenten en beveiligers werden opnieuw belaagd. De situatie was volgens de politie zo dreigend dat agenten hun wapenstokken moesten gebruiken en op linie moesten gaan staan om de menigte op afstand te houden.

LEES OOK:
'Absurde explosie van geweld' na wielerronde: agenten en omstanders gewond

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!