Hockeysters winnen ook EK en blijven grossieren in prijzen

26 augustus 2023 om 16:29 • Aangepast 8 september 2023 om 02:03
nl
De Nederlandse hockeysters hebben voor de vierde keer op rij de Europese titel veroverd. Dat gebeurde met een grote Brabantse inbreng: Frédérique Matla uit Valkenswaard, Laura Nunnink en Lisa Post uit Eindhoven, Margot van Geffen uit Tilburg, Joosje Burg uit Veghel, Yibbi Jansen uit Gemonde, Freeke Moes uit Moergestel en Pien Sanders uit Udenhout deden mee.
Profielfoto van Ron Vorstermans
Geschreven door

De regerend olympisch en wereldkampioen was in de finale ook te sterk voor België (3-1). Oranje leidde na 5 minuten al met 2-0 en kwam daarna nauwelijks meer in de problemen in Mönchengladbach.

Bliksemstart
Na een bliksemstart met treffers van Marijn Veen en Freeke Moes, bleek België desalniettemin een taaiere tegenstander dan vooraf verwacht.

De Belgische speelsters leken even terug te keren in de wedstrijd en drukten Oranje in fasen zelfs in de verdediging. Een doelpunt kort voor rust bleek alsnog bepalend voor de uitslag. Joosje Burg maakte de 3-1.

Met Oranje en met HC 's-Hertogenbosch hebben Matla - die in Duitsland een gezichtsbeschermer draagt vanwege een gebroken neus - en Sanders alle prijzen al gewonnen.

Onverslaanbaar
Het is geen verrassing dat deze selectie de afgelopen jaren nagenoeg onverslaanbaar is gebleken.

Ze grossiert in prijzen en mag zich al sinds 2014 wereldkampioen noemen. De ploeg van bondscoach Paul van Ass domineerde ook de Europese titelstrijd in Duitsland en legde Engeland in de halve eindstrijd op de pijnbank (7-0).

Als Europees kampioen is Nederland automatisch geplaatst voor de Olympische Spelen volgend jaar in Parijs.

LEES OOK: Frédérique en Pien zijn blij met EK-finale: 'Onrustige periode voorbij'

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!