Liveblog

112-nieuws: motorrijder krijgt reeks boetes • verwarde man valt van dak

27 augustus 2023 om 16:02 • Aangepast 8 september 2023 om 02:04
nl
In dit liveblog hielden we je deze zondag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Brabant. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in de provincie.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door

Liveblog

0.07

Dit liveblog is gesloten.

22.10

Verward persoon van het dak gehaald

In de Oude Martinetstraat in Deurne is iemand door een onderhandelingsteam van het dak van een appartementencomplex gehaald. Het slachtoffer was in de war vanwege de drukte die in het centrum was en kon hier niet mee overweg. Inmiddels is het slachtoffer nagekeken door het ambulancepersoneel en is er hulp geregeld.

De ambulance voor het appartementencomplex in Deurne
De ambulance voor het appartementencomplex in Deurne
21.50

Verwarde man in psychose valt van het dak na ingrijpen arrestatieteam

Een verwarde man zat urenlang op het dak van een huis aan de Broekhoevenseweg in Tilburg. De man gooide continu dakpannen naar beneden. Een arrestatieteam van de politie heeft langere tijd geprobeerd om de man naar beneden te praten.

Volgens een 112-correspondent ter plaatse was de man rond de klok van half elf moe gestreden en leek het erop dat hij lag te slapen. Een van de leden van het arrestatieteam ging op dat moment aangelijnd het dak op. Op het moment dat het slachtoffer iemand het dak op zag komen, wilde hij vluchten.

Het slachtoffer viel vervolgens door een afdak aan de achterkant van het huis. Ambulancepersoneel was al ter plaatse en kon meteen hulp bieden. De man is volgens een 112-correspondent wel aanspreekbaar en bij kennis. Het lijkt erop dat het afdak zijn val gebroken heeft. De man is aangehouden en krijgt hulp.

LEES OOK: Verwarde man in psychose valt van het dak nadat arrestatieteam ingrijpt

Verwarde man op het dak in Tilburg (foto: Toby de Kort / SQ Vision).
Verwarde man op het dak in Tilburg (foto: Toby de Kort / SQ Vision).
19.45

Vrouw (73) raakt zwaargewond na ongeval in Haaren

Een 73-jarige vrouw uit Helvoirt is zondag ernstig gewond geraakt bij een ongeval aan de Mgr. Zwijsenstraat. De auto raakte van de weg en kwam tegen een boom tot stilstand. Het is nog niet bekend hoe de auto van de weg kon raken. Het slachtoffer is met de ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Tilburg.

19.45

Motorrijder rijdt veel te hard en blijkt bekende van politie

Een motorrijder is vanmorgen in Tilburg aangehouden omdat hij veel te hard en zonder kenteken reed over de Jules Verneweg. De politie wilde hem staande houden maar de 55-jarige man ging er op hoge snelheid vandoor. Hij nam daarbij ook behoorlijke risico's, meldt de verkeerspolitie.

In Berkel-Enschot gaf de motorrijder het op en stopte hij voor de politie. De man heeft drie bekeuringen gekregen: voor het rijden met veel te hoge snelheid, voor het negeren van een stopteken en het afdekken van de kentekenplaat.

De man bleek ook geen onbekende van de politie. De laatste jaren toonde hij vaker asociaal rijgedrag. De man moet ook een cursus over gedrag in het verkeer volgen bij het CBR.

19.42

Treinverkeer grotendeels weer op gang

De treinen rijden weer van en naar Breda. Door een storing was er zo'n twee uur lang geen treinverkeer mogelijk. De storing is inmiddels opgelost.

Tussen Boxtel en Den Bosch reden ook geen treinen na een aanrijding. Het treinverkeer is ook op dat traject weer hervat.

Van Utrecht naar Eindhoven rijden nog wel minder intercity's en geen sprinters. Daar wordt onderzoek gedaan naar een sein- en wisselstoring. De NS verwacht dat de storing nog tot half tien duurt.

17.45

Geen treinverkeer van en naar Breda

Door een storing is er geen treinverkeer mogelijk van en naar Breda, dat meldt de NS. De verwachting is dat de storing tot 20.15 uur duurt. De NS heeft géén bussen beschikbaar van en naar Breda.

Ook rijden er minder treinen tussen Utrecht en Den Bosch.

17.40

Auto verliest boottrailer op snelweg

Op de A27 bij Breda-Noord heeft een auto z'n boottrailer verloren, dat meldt Rijkswaterstaat. Het verkeer op de snelweg moet over één rijstrook. Richting het zuiden is er zo'n twintig minuten vertraging.

16.15

Geen treinen tussen Den Bosch en Boxtel

Tussen Den Bosch en Boxtel rijden er geen treinen door een aanrijding, dat meldt de NS. De verwachting is dat het treinverkeer om 19 uur weer zal rijden.

15.11

Wandelaar buiten bewustzijn na val

Een wandelaar is vanmiddag uitgegleden tijdens een wandeling langs de rivier de Dommel in Valkenswaard. Het slachtoffer raakte door de val buiten bewustzijn. Een arts werd ingevlogen vanuit Rotterdam met een traumahelikopter, ook een ambulance kwam ter plaatse. De wandelaar is uiteindelijk naar het ziekenhuis gebracht.

Foto: Rico Vogels / SQ Vision
Foto: Rico Vogels / SQ Vision
Foto: Rico Vogels / SQ Vision
Foto: Rico Vogels / SQ Vision
13.37

Zonnebrillen in beslag genomen op azc

Diverse zonnebrillen zijn in beslag genomen bij iemand op het azc in Budel. Dat meldt een wijkagent. De brillen zouden 'onder verdachte omstandigheden' ontdekt zijn. "Het vermoeden bestaat dat ze zijn weggenomen uit auto's."

De in beslag genomen zonnebrillen (foto: Instagram wijkagent azc Budel).
De in beslag genomen zonnebrillen (foto: Instagram wijkagent azc Budel).
11.22

Code geel

In heel Nederland is tot vijf uur vanmiddag code geel van kracht, meldt het KNMI. Vanuit het westen trekken er buien oostwaarts, plaatselijk met onweer, hagel en mogelijk ook windstoten van 60 kilometer per uur. Pas je rijstijl aan indien nodig, adviseert Rijkswaterstaat.

LEES OOK: Zit je vakantie erop? Met dit weer begint je nieuwe school- of werkweek!

Wachten op privacy instellingen...
06.41

Ernstig ongeluk Asten-Heusden

Een automobilist is afgelopen nacht om het leven gekomen op de Vlosbergweg in Asten-Heusden. Hij botste rond halfzes met zijn auto op een boom langs de weg. Er was geen ander verkeer bij het ongeluk betrokken. Meerdere hulpdiensten werden opgeroepen, maar de man was niet meer te redden. De politie onderzoekt hoe het ongeluk kon gebeuren. Daarom is de weg afgesloten.

LEES OOK: Dode bij ernstig ongeluk, automobilist botste met auto op boom

Meerdere hulpdiensten werden opgeroepen vanwege het ernstige ongeluk in Asten-Heusden (foto: Dave Hendriks/SQ Vision).
Meerdere hulpdiensten werden opgeroepen vanwege het ernstige ongeluk in Asten-Heusden (foto: Dave Hendriks/SQ Vision).
01.10

Fatbiker zwaargewond in Budel-Schoot

De bestuurder van een zogenoemde fatbike is zaterdagavond ernstig gewond geraakt nadat hij in aanraking kwam met een auto op de Sint Lambertusstraat in Budel-Schoot. Getuigen meldden dat de fatbiker zwalkend over de weg reed voordat het ongeluk gebeurde. De auto waarmee de fatbiker in botsing kwam zou traag door de straat hebben gereden. Desondanks viel de fatbiker hard. Een traumaheli werd opgeroepen. Het slachtoffer is met spoed naar het ziekenhuis in Tilburg gebracht.

LEES OOK: Zwalkende fatbiker ernstig gewond na botsing, met spoed naar ziekenhuis

De fatbiker zou over de weg hebben gezwalkt voordat de aanrijding in Budel-Schoot plaatsvond (foto: WdG/SQ Vision).
De fatbiker zou over de weg hebben gezwalkt voordat de aanrijding in Budel-Schoot plaatsvond (foto: WdG/SQ Vision).
23.38

Auto's in vlammen op

Twee auto's hebben gisteravond vlam gevat op een parkeerplaats in de Doornboslaan in Breda. De brandweer was snel aanwezig, maar kon niet voorkomen dat beide auto's flinke schade opliepen. De politie was met meerdere eenheden aanwezig en deed onderzoek. Hoe de brand is ontstaan, wordt onderzocht. Meerdere buurtbewoners zeggen dat ze rond het tijdstip waarop de brand uitbrak iemand zagen weglopen.

23.36

Crash auto in Udenhout

Een auto is gisteravond over de kop geslagen op de Groenstraat in Udenhout. De bestuurder verloor de controle over het stuur en ramde een boom. Buurbewoners die de crash hoorden, reageerden direct en snelden naar buiten. Ze wisten de automobilist en de vrouw die bij hem in de auto zat uit de zwaar beschadigde auto te bevrijden terwijl ze wachtten op de hulpdiensten. Agenten namen de bestuurder mee omdat ze vermoedden dat die gedronken had. De vrouw werd nagekeken door ambulancepersoneel.

De bestuurder van de auto was de macht over het stuur kwijtgeraakt en ramde met zijn auto een boom (foto: Jack Brekelmans/SQ Vision).
De bestuurder van de auto was de macht over het stuur kwijtgeraakt en ramde met zijn auto een boom (foto: Jack Brekelmans/SQ Vision).
22.56

Auto vat vlam bij Valkenswaard

Een auto vatte gisteravond rond kwart voor tien vlam op de Luikerweg bij Valkenswaard. De bestuurder kwam uit de richting van België toen hij vlakbij de militaire begraafplaats ineens een benzinelucht rook. Daarop ging hij naar de kant van de weg. Op dat moment zag hij vlammen uit de motorkap komen. De brandweer was snel aanwezig. Daardoor bleef de schade enigszins beperkt. De auto werd opgehaald door een bergingsbedrijf.

De brandweer bluste de auto op de Luikerweg bij Valkenswaard (foto: Jozef Bijnen/SQ Vision).
De brandweer bluste de auto op de Luikerweg bij Valkenswaard (foto: Jozef Bijnen/SQ Vision).

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!