Brabantsedag: grootste theaterparade van Nederland trekt weer door Heeze

27 augustus 2023 om 10:02 • Aangepast 8 september 2023 om 02:00
nl
De Brabantsedag in Heeze is zondag van 13.30 tot en met 16.30 uur live te volgen op Omroep Brabant televisie en op de website van Omroep Brabant. Jaarlijks trekt deze grote theaterparade door het centrum van Heeze. Het is een theatrale stoet met huizenhoge wagens. Dit jaar zijn er zestien wagenbouwersgroepen die meedoen. Het thema is; 'Eureka'. De Brabantsedag trekt ieder jaar ruim 40.000 bezoekers.
Profielfoto van Femke de Jong
Geschreven door

Het is de 64editie van de Brabantsedag. In de maanden vooraf helpen zo'n 2000 wagenbouwers mee om met de mooiste creaties voor de dag te komen. Elke groep laat zich dit jaar inspireren door een uitvinding en bijbehorende ontdekker, die allemaal afkomstig moeten zijn uit het voormalige Hertogdom Brabant.

Anders dit jaar is het tijdvak voor het thema 'Eureka'. Er is geen beginjaar en er mag worden gekozen tot en met 1973, dus vijftig jaar vóór de Brabantsedag in 2023. Voorheen werd altijd geput uit de periode (1183-1795) van het Hertogdom Brabant .

De uitslag wie dit jaar de mooiste en indrukwekkendste wagen heeft, wordt zondag rond 20.30 uur bekend. Omroep Brabant zal dit ook melden op zijn website.

LEES OOK: Laatste loodjes voor bouwers Brabantsedag: 'Meestal zijn we op tijd klaar'

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!