Directeur Marcel Brands ziet na loting kansen voor PSV op overwinteren

31 augustus 2023 om 21:10 • Aangepast 12 september 2023 om 02:06
nl
Marcel Brands is niet ontevreden met de loting van PSV voor de groepsfase van de Champions League. De algemeen directeur van de Eindhovense ploeg ziet kansen voor PSV om bij de eerste twee in de poule te eindigen. Dat zou betekenen dat PSV na de winter doorgaat in de knock-outfase. De Eindhovenaren nemen het op tegen Sevilla, Arsenal en Lens.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door

"Het had zwaarder gekund", zei Brands op het veld van het Philips Stadion. "We hadden ook in de poule van Paris Saint-Germain kunnen zitten, met eigenlijk alleen maar 'A-ploegen'. Ik zie wel kansen."

Uitwedstrijden verloren
Sevilla, met drie nederlagen dramatisch aan de Spaanse competitie begonnen, wist vorig jaar de Europa League te winnen. De Spanjaarden zaten bij de loting in pot 1, tussen de sterkste ploegen van Europa. "We kennen twee tegenstanders heel goed en hebben van beide clubs een keer gewonnen en een keer verloren", waarmee Brands doelt op Sevilla en het Engelse Arsenal.

Afgelopen seizoen won PSV thuis van zowel Sevilla als Arsenal, maar de uitwedstrijden gingen verloren.

Uniek seizoen
Lens is een relatief onbekende tegenstander voor PSV. "Het is een nieuwe ploeg in de Champions League. Ze hebben vorig seizoen een uniek seizoen gehad en zijn hoog geëindigd en wat verrassend in de Champions League terechtgekomen. Ze zijn boven gerenommeerde ploegen als Olympique Lyon en Olympique Marseille geëindigd. We zijn in dat opzicht aan elkaar gewaagd. Het is dichtbij, dus voor de fans goed bereikbaar."

Brands is duidelijk over de ambities van PSV. "We willen overwinteren in Europa en dat is met deze groep niet anders." Overigens gaat de nummer drie in de groep na de winter verder in de Europa League.

LEES OOK: PSV loot pittige tegenstanders in groepsfase Champions League

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!