Liveblog

112-nieuws: motorrijder gewond • auto vliegt in brand op A2

4 september 2023 om 18:28 • Aangepast 16 september 2023 om 02:00
nl
In dit liveblog hielden we je deze maandag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Brabant. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in de provincie.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door

Dit liveblog is gesloten.

Liveblog

20.20

Fietser zwaargewond naar ziekenhuis

Een fietser is ernstig gewond geraakt nadat hij op de Pastoor Elsenstraat in Helmond in botsing kwam met een auto. Een traumahelikopter is ter plaatse en de arts is in de ambulance mee naar het ziekenhuis in Nijmegen. Forensische experts komen onderzoek doen naar de oorzaak.

De bestuurder is door de politie meegenomen voor onder meer een blaasanalyse. Ook een tweede auto die uit tegenover gestelde richting kwam, werd beschadigd door de aanrijding.

Foto: Harrie Grijseels/SQ Vision.
Foto: Harrie Grijseels/SQ Vision.
18.22

Auto vliegt in brand op A2

Op de A2 bij Budel is een auto in brand gevlogen. Tijdens het rijden gaf de auto een storingsmelding aan. De bestuurder parkeerde zijn voertuig op de vluchtstrook, waar het in brand vloog. De bestuurder en zijn passagier konden zichzelf in veiligheid brengen achter de vangrail en wisten ook persoonlijke spullen op tijd te redden.

De brandweer van Maarheeze kwam ter plaatse, maar kon niet voorkomen dat het voertuig volledig uitbrandde. Er werd een berger opgeroepen om het voertuig af te slepen.

Het overige verkeer kon de plek van de autobrand via de linkerbaan passeren; de rechterrijbaan werd tijdelijk afgesloten. Hierdoor ontstond in de rijrichting van Eindhoven naar Maarheeze een file vanaf afslag Valkenswaard tot aan afslag Budel.

Foto: WdG/SQ Vision.
Foto: WdG/SQ Vision.
Foto: WdG/SQ Vision.
Foto: WdG/SQ Vision.
17.14

Motorrijder gewond bij ongeluk

Een scooterrijder en een motorrijder zijn tegen elkaar gebotst op het fietspad aan de Hazewinkel in Beugen. De scooterbestuurder kwam er met de schrik van af. De motorrijder is met onbekende verwondingen per ambulance met spoed naar een ziekenhuis in Nijmegen gebracht.

De scooterrijder reed van Beugen richting Oeffelt over het fietspad. De motorrijder kwam met een groepje motorrijders over de Beugenseweg en wilde rechts afslaan de Hazewinkel in.

Foto: Saskia Kusters/SQ Vision
Foto: Saskia Kusters/SQ Vision
Foto: Saskia Kusters/SQ Vision
Foto: Saskia Kusters/SQ Vision
15.30

Brand in Fijnaart onder controle

De brandweer heeft de brand in Fijnaart onder controle. Zojuist is het sein brand meester gegeven. De brandweer zal nog enige tijd bezig zijn met het ventileren van het gebouw en worden er metingen verricht voordat bewoners weer terug kunnen naar huis.

14.00

Bewoners appartementen geëvacueerd na brand

In een appartementencomplex aan de Brabantse Bellefleur in Fijnaart is maandagmiddag brand uitgebroken. De brand ontstond rond twee uur. De brandweer schaalde al snel op omdat het gebouw vol stond met rook.

"Meteen na de eerste melding hebben we opgeschaald, omdat de centrale aankomsthal vol stond met rook. We wilden voldoende mankracht ter plaatse hebben", meldt een woordvoerder van de Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant.

De brand is ontstaan in de berging en wordt geblust. Voor zover bekend zijn er geen mensen gewond geraakt, aldus de woordvoerder.

Foto: Christian Traets / SQ Vision
Foto: Christian Traets / SQ Vision
Foto: Christian Traets / SQ Vision
Foto: Christian Traets / SQ Vision
13.31

Vrouw gewond bij botsing

Een vrouw is vanmiddag aan De Rijpel in Helmond van de weg geraakt en tegen een boom gebotst. Het ongeluk gebeurde net na een bocht. De vrouw is door ambulancepersoneel nagekeken, ze hoefde niet mee naar het ziekenhuis. De auto wordt weggetakeld.

Foto: Harrie Grijseels / SQ Vision
Foto: Harrie Grijseels / SQ Vision
13.03

Dode man in huis blijkt 46-jarige Bosschenaar

De dode man die zondag werd gevonden in een huis aan de Brugstraat in Den Bosch is heel waarschijnlijk een 46-jarige Bosschenaar. Dat meldt de politie. Een 49-jarige man uit Den Bosch is aangehouden. Volgens een 112-correspondent bevond de opgepakte man zich op dat moment in het huis.

Foto: Bart Meesters / SQ Vision
Foto: Bart Meesters / SQ Vision
Foto: Bart Meesters / SQ Vision
Foto: Bart Meesters / SQ Vision
11.27

Twee auto's op elkaar in Breda

Twee auto's zijn vanmorgen op elkaar gebotst op de kruising van het Thorbeckeplein en het Heuvelplein in Breda. Een auto kwam tot stilstand op de stoep, de bestuurster is nagekeken door ambulancepersoneel. De bestuurder van de andere auto liep geen verwondingen op. Het is onduidelijk wie er geen voorrang heeft verleend, de politie doet verder onderzoek.

Foto: Perry Roovers / SQ Vision
Foto: Perry Roovers / SQ Vision
Foto: Perry Roovers / SQ Vision
Foto: Perry Roovers / SQ Vision
11.58

A16 weer vrij na gekantelde vrachtwagen

De A16 bij Breda-Noord is weer vrijgegeven nadat deze vanochtend vroeg afgesloten werd. Een vrachtwagen met oplegger kantelde en versperde de weg in de rijrichting Breda-Antwerpen.

Na enkele uren lukte het de vrachtwagen onder meer met behulp van luchtkussens overeind te krijgen. De vangrail wordt vannacht hersteld, reizigers moeten vanavond nog rekening houden met extra reistijd.

Bekijk hier hoe Rijkswaterstaat de vrachtwagen met behulp van luchtkussens weer overeind zet.

10.21

Slachtoffer in water blijkt 35-jarige man uit Deurne

De man die zondag dood gevonden is in het water aan de Pater Eustachiuslaan in Aarle-Rixtel, is een 35-jarige man uit Deurne. Dat meldt de politie maandag.

Het slachtoffer zou zaterdagnacht met iemand anders aan het vissen zijn geweest. Nadat getuigen zondagochtend een lege visstek vonden, schakelden ze de politie in. Met behulp van drones en onderwaterdrones werd de man in het water gevonden.

10.11

Duif zit vast in grill auto

Een duif is gisteravond vast komen te zitten in de grill van een auto in Oss, dat meldt de Dierenambulance Maasland. De Dierenambulance is ingeseind en heeft de duif bevrijd. Het diertje had uiteindelijk teveel verwondingen en is uit zijn lijden verlost.

De duif vloog tijdens het rijden in de grill (foto: Dierenambulance Maasland)
De duif vloog tijdens het rijden in de grill (foto: Dierenambulance Maasland)
09.15

Drie auto's botsen op elkaar

Drie auto's zijn vanmorgen op elkaar gebotst op de N612 vanuit Weert naar Helmond ter hoogte van Lierop. De inzittenden van de auto's zijn nagekeken door ambulancepersoneel, zij hoefden niet mee naar het ziekenhuis. Twee auto's zijn weggetakeld en één auto kon verder rijden. Het verkeer is tijdelijk over één rijbaan geleid, daardoor ontstond file. De oorzaak van het ongeval is niet bekend.

Foto: Harrie Grijseels / SQ Vision
Foto: Harrie Grijseels / SQ Vision
Foto: Harrie Grijseels / SQ Vision
Foto: Harrie Grijseels / SQ Vision
08.30

Jongen raakt gewond bij aanrijding

Een jongen is vanmorgen gewond geraakt bij een aanrijding op de West-Om in Gemert. Op het moment dat hij op z'n fiets de weg overstak, werd hij aangereden door een auto. De jongen is door een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

Foto: Harrie Grijseels / SQ Vision
Foto: Harrie Grijseels / SQ Vision
08.18

Omleidingen op de A16

De A16 bij Breda-Noord is naar verwachting heel de ochtend dicht nadat er maandagochtend vroeg een vrachtwagen met aanhanger is gekanteld. De weg is dicht in de richting Antwerpen/Breda. Inmiddels zijn er verschillende omleidingen ingesteld.

Wil je richting Breda volg dan vanaf knooppunt Ridderkerk-Noord de borden Gorinchem, via de A15, A27 en A59. Wil je richting Antwerpen volg dan vanaf knooppunt Klaverpolder de borden Bergen op Zoom, via de A17, A58 en A4.

LEES OOK: A16 heel de ochtend dicht na kantelen vrachtwagen

07.25

Pup Winnie verdwenen in Tilburg

De elf weken oude pup Winnie, een donker grauwe Duitse herder, is gisteren in Tilburg verdwenen. Gestolen, zo denken de verdrietige eigenaren die de verdwijning van de pup op Facebook melden. De pup is volgens de eigenaren gestolen uit een aanhanger die geparkeerd stond op de parkeerplaats van de hondenclub VDH Kringgroep Hart van Tilburg aan de Rueckertbaan.

Daar waren de eigenaren gisterochtend met een aantal pups naartoe gegaan voor een middagje trainen. Na de training dronken de eigenaren nog wat en toen ze vervolgens terugkwamen bij hun auto met aanhanger stond het vak van de aanhanger waarin Winnie had moeten zitten open en was het vak leeg. De pup is gechipt.

Foto: Facebook, VDH kringgroep Hart van Tilburg.
Foto: Facebook, VDH kringgroep Hart van Tilburg.
07.00

'Strak in de heg geparkeerd'

Een wijkagent stuitte gisteravond laat aan de Nieuwe Slender in Schijndel op een verlaten auto die bij een bocht 'strak in de heg was geparkeerd'. Even later kwam de eigenaar een kijkje nemen bij zijn auto. "Niet geheel vast ter been", zo omschrijft de wijkagent. En weer even later kwam er nog iemand bij. Die was in de woorden van de wijkagent 'ladderzat'.

Omdat de politie ze niet heeft zien rijden, kon ze verder weinig doen. Wel moest er een takelwagen komen. "Op hun rekening!", benadrukt de wijkagent.

Foto: Wijkagent Schijndel, Ger Roumen via X.
Foto: Wijkagent Schijndel, Ger Roumen via X.
06.45

A16 dicht na kantelen vrachtwagen

De A16 bij Breda-Noord is naar verwachting heel de ochtend dicht nadat er een vrachtwagen met aanhanger is gekanteld. Wil je vanuit de richting Rotterdam naar Breda dan word je bij Breda-Noord over de vluchtstrook geleid.

Vanaf knooppunt Zonzeel is een omleiding ingesteld voor verkeer richting Antwerpen/Breda. Dit via de A59, A27 en A58.

Foto: Rijkswaterstaat.
Foto: Rijkswaterstaat.
05.45

Verwarde man uit huis gehaald

De politie heeft gisteravond een verwarde man uit een huis aan de Haageind in Deurne gehaald. Iemand had de hulpdiensten gewaarschuwd en die kwamen massaal naar het huis. Waar precies voor werd gevreesd , is niet duidelijk.

Onderhandelaars wisten de man naar buiten te praten. Vervolgens is hij in een ambulance meegenomen.

Foto: Harrie Grijseels / SQ Vision.
Foto: Harrie Grijseels / SQ Vision.
Foto: Harrie Grijseels / SQ Vision.
Foto: Harrie Grijseels / SQ Vision.
05.30

Auto belandt in sloot

Een auto is gisteravond op de N640, bij Oud Gastel, van de weg geraakt en in een droogstaande sloot beland. De automobilist raakte de macht over het stuur kwijt, belandde op de verkeerde weghelft en vervolgens in de sloot. De brandweer moest eraan te pas komen om de automobilist uit de auto te bevrijden. Het slachtoffer is met onbekende verwondingen met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

Een deel van de N640 is een poosje afgesloten geweest zodat de politie onderzoek kon doen.

Foto: Christian Traets/SQ Vision.
Foto: Christian Traets/SQ Vision.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!