Willem II ontslaat trainer Robbemond na verloren derby tegen NAC

5 september 2023 om 13:33 • Aangepast 15 september 2023 om 02:00
nl
Reinier Robbemond is ontslagen als hoofdtrainer van Willem II. De clubleiding heeft dit besloten na tegenvallende resultaten.
Profielfoto van Leon Voskamp
Geschreven door

De 1-4 nederlaag tegen rivaal NAC Breda was de laatste wedstrijd waarbij Robbemond als trainer van Willem II op de bank zat. Hij was sinds december vorig jaar eindverantwoordelijk in Tilburg, toen hij de taken overnam van de ontslagen Kevin Hofland. Willem II haalde de play-offs om te promoveren naar de Eredivisie, maar kwam niet verder dan de eerste ronde.

Technisch directeur Teun Jacobs zag dit seizoen geen sportieve verbetering en heeft er geen vertrouwen in dat dat onder leiding van Robbemond nog goedkomt. "Het doel voor dit seizoen was terug te keren naar het DNA van de club, 1-4-3-3 en attractief voetbal. Helaas zien we geen sportieve verbetering en hebben we besloten dat onze wegen scheiden", zegt hij op de clubsite.

Komende vrijdag staat de thuiswedstrijd tegen MVV op het programma. De huidige stafleden nemen voorlopig de honneurs waar. Willem II gaat op zoek naar een nieuwe hoofdtrainer.

LEES OOK: Weer liep de derby uit de hand: 'Ze maken de club zo kapot'

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!