Lugubere vondst: twee honden in bos begraven

5 september 2023 om 20:56 • Aangepast 20 september 2023 om 02:02
nl
In het bos vlakbij de Vinkstraat in Mill zijn dinsdagmiddag twee dode honden gevonden. Een wandelaar stuitte met haar eigen hondje op het ondiepe graf en waarschuwde de dierenambulance Brabant Noord-Oost. Woordvoerster Heidi Verheul spreekt van een lugubere vondst: "Vreemd is wel dat ze in handdoeken waren gewikkeld met een knuffeltje erbij."
Profielfoto van Collin Beijk
Geschreven door

Het gaat om twee teefjes. Een beige poedeltje van een ongeveer vier kilo. "Die mist de boventandjes dus die is wellicht ooit bij een dierenarts geweest daarvoor", legt Verheul uit. De andere zwarte hond is een vuilnisbakkenras van zo'n tien kilo. De twee zijn zeer waarschijnlijk tegelijkertijd overleden en begraven.

Toen de medewerkers van de dierenambulance kwamen aanlopen bij het graf van de twee honden, roken ze direct de lijklucht. "De hondjes waren al in staat van ontbinding", vertelt Verheul. Het is een opmerkelijk graf volgens haar, want het gat ligt een meter van het looppad af en was slechts dertig centimeter op zijn diepst.

"Er blijkt toch iets liefdevols uit wat we vonden in het graf."

Er zijn meer vreemde zaken volgens de medewerkster van de dierenambulance. "De honden waren gewikkeld in twee roze handdoeken waarvan er zeker een was vastgemaakt met een veiligheidsspeld. Ook vonden we een speelgoedratje in het graf. Daar blijkt toch iets liefdevols uit, dat doe je niet als je de honden gewoon wil dumpen."

Verheul wil dan ook niet meteen te hard oordelen over de vondst, ondanks dat het luguber blijft en niet de manier is om afscheid te nemen van je hondjes. "Misschien zat het baasje wel in de financiële problemen en konden ze de kosten niet meer opbrengen voor verzorging van de beestjes." Dat praat het voor haar zeker niet goed, maar Verheul vermoedt dat hier een triest verhaal achter schuilgaat.

"Doe het dan goed en graaf een gat van een meter diep."

Wat vreemd blijft, is dat het graf erg ondiep en dichtbij het looppad lag. "Er lag een beetje aarde en mos overheen en dat was het. Doe het dan goed en graaf een gat van een meter diep en ga ook dieper het bos in. Verheul vindt het verder heel merkwaardig dat het om twee honden gaat.

"Ze lijken zeker niet oud en zijn ook verzorgd en dan zouden ze tegelijkertijd zijn overleden? Dat is heel gek." De dieren zijn ook niet gechipt. "Dat komt bijna nooit meer voor, wel dat de chip niet geregistreerd is, maar deze twee hebben helemaal niets."

"Misschien zijn ze een handje geholpen, al hoop ik dat niet."

Ze kan alleen maar speculeren over de doodsoorzaak. "Misschien zijn ze een handje geholpen, al hoop ik dat niet." Lang hebben de dieren niet in het graf gelegen volgens Verheul. "Zeker niet langer dan een week, want met deze temperaturen gaat het heel hard en zijn ze al snel onherkenbaar. Dat is nog niet het geval."

Verheul hoopt dat de politie onderzoek doet naar het hondengraf, maar zoekt ook zelf naar aanknopingspunten. "Dus als iemand de honden herkent of ze ineens mist, dan horen we dat graag. Want er is toch moeite gedaan met die handdoeken en dat knuffeltje."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!