Rellen na FC Den Bosch-TOP Oss: opnieuw taakstraffen voor relschoppers

8 september 2023 om 16:05 • Aangepast 20 september 2023 om 02:03
nl
Elf voetbalsupporters zijn veroordeeld voor de rellen na de wedstrijd FC Den Bosch - TOP Oss van vorig jaar september. De rechtbank in Den Bosch legde tien van hen tot 180 uur taakstraf op. Eerder dit jaar werden er ook al fans veroordeeld.
Profielfoto van Ron Vorstermans
Geschreven door

Donderdag en vrijdag hebben er in totaal twaalf verdachten voor de politierechter gestaan. Een man werd helemaal vrijgesproken.

Een andere man werd vrijgesproken van openlijke geweldpleging, maar werd wel veroordeeld voor het beledigen van agenten. Hij krijgt een boete van 300 euro.

De resterende tien mannen zijn veroordeeld voor hun aandeel in de rellen. Ze zijn tussen de 22 en 52 jaar oud en komen uit Den Bosch, Rosmalen, Schijndel, Vught, Vlijmen, Berghem, Oss en Uden. Zij kregen allemaal een taakstraf variërend van 100 tot 180 uur.

Niet voor het eerst
Volgens de rechter gooiden de relschoppers met stenen en vuurwerk en zwaaiden ze met broeksriemen. Ook hebben ze de politie 'het leven zuur gemaakt'.

Het is niet voor het eerst dat er mensen zijn veroordeeld voor de rellen in september. Begin dit jaar kregen al de nodige fans stadionverboden en taakstraffen. Vijftien voetbalsupporters (19 tot 37) kregen toen taakstraffen van 80 tot 200 uur.

LEES OOK: Stadionverboden en taakstraffen voor rellen rond FC Den Bosch-TOP Oss

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!