Video

Treinen staan urenlang stil in de hitte: 'Mensen vielen flauw'

10 september om 12:40 • Aangepast 20 september om 02:02
nl
De trein van Rotterdam naar Breda heeft vrijdagavond 2,5 uur stilgestaan. Door de hitte en de onduidelijkheid waren het nare momenten voor de Bossche Helen (25), zo vertelt ze aan Omroep Brabant. Ondanks alles probeerde ze er het beste van te maken. Ook in Helvoirt viel een trein stil.
Profielfoto van Wim Heesterbeek
Geschreven door

Het is onduidelijk waarom de trein in Barendrecht precies stilstond. Er zou in de trein omgeroepen zijn dat er aan de noodrem was getrokken, de NS laat weten dat het, net als in Helvoirt, om een technisch defect ging.

Hele trein controleren
Volgens Helen probeerden meerdere NS medewerkers te achterhalen wie er aan de noodrem had getrokken, maar lukte het na lang zoeken niet dit te achterhalen.

"Ze wilden de hele trein controleren. Maar het was erg druk, dus lopen ging sowieso al moeizaam door alle mensen", vertelt ze.

Gordijntjes
Omdat de trein druk was en de airco het deels niet meer deed, werd het snel heet. Helen: "Er zijn meerdere mensen flauw gevallen. NS-medewerkers hebben nog flesjes water uitgedeeld, maar dat was duidelijk niet genoeg." Mensen maakte zelf gordijntjes om de zon tegen te houden.

Na dik 2,5 uur was iedereen overgestapt op een andere trein en kon de reis weer doorgaan. Helen kijkt terug op een nare ervaring: "Er was nooit echt paniek, gelukkig, alleen hoorden we ook telkens ambulances. Toen we over moesten stappen zag je meerdere mensen die onwel waren, dat was wel naar."

Helvoirt
Ook tussen Den Bosch en Tilburg was het raak. Bij Helvoirt kwam rond zes uur een trein stil te staan door een defect. Er kwamen meerdere voertuigen van spoorbeheerder ProRail naar de trein.

Vanwege het warme weer en het uitvallen van de ventilatie werden er door medewerkers van ProRail flesjes water uitgedeeld. Rond acht uur arriveerde een vervangende trein waar de passagiers in over konden stappen.

Foto: Bart Meesters/SQ Vision
Foto: Bart Meesters/SQ Vision

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!