Liveblog

112-nieuws: grote stroomstoring Valkenswaard • oldtimer total loss na crash

10 september om 22:11 • Aangepast 20 september om 02:02
nl
In dit liveblog hielden we je deze zondag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Brabant. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in de provincie.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door

Liveblog

23.00

Dit liveblog is gesloten

22.09

Stroomstoring in Valkenswaard en Leende

Ruim duizend huizen in een deel van Valkenswaard en Leende zijn getroffen door een stroomstoring. Dat meldt netbeheerder Enexis. De oorzaak van de storing is nog onbekend. Enexis verwacht dat de problemen rond kwart voor twaalf verholpen zijn.

20.23

Dronken man rijdt water in in Beek en Donk

Wachten op privacy instellingen...
18.10

Oldtimer total loss na botsing

Een oude Citroën Eend 1980 is zaterdagmiddag total loss geraakt in Westerhoven, na een botsing met een bestelbusje. Die oldtimer werd vol in de flank geraakt en belandde op de zijkant. De bestuurder kon ongedeerd uit het wrak stappen.

Foto: Rico Vogels/SQ Vision
Foto: Rico Vogels/SQ Vision
Foto: Rico Vogels/SQ Vision
Foto: Rico Vogels/SQ Vision
Foto: Rico Vogels/SQ Vision
Foto: Rico Vogels/SQ Vision
15.34

Automobilist met drugs op achter stuur

Agenten hebben zaterdagnacht rond 02.00 uur een automobilist langs de kant gezet bij de Poort van Veghel vanwege een kapot knipperlicht. Daar bleef het niet bij, want de man bleek onder invloed van cannabis en cocaïne. Omdat de verdachte uit de gemeente Meijerstad niet mee wilde werken aan een bloedproef, is zijn rijbewijs direct ingenomen.

13.30

Inbreker (17) betrapt in Halsteren

Een jongen (17) uit Bergen op Zoom is gistermiddag betrapt toen hij aan het inbreken was in een huis in de Korte Leeuwstraat in Halsteren. Een getuige meldde bij de politie dat er in het bewuste huis werd ingebroken door meerdere inbrekers. Aan de achterkant van het huis waren de tuindeuren opengebroken. De jongen is in het huis aangehouden. Een tweede inbreker is vermoedelijk via het dak ervandoor gegaan.

11.15

Automobilist gaat ervandoor bij politiecontrole

Een automobilist is opgepakt nadat hij ervandoor was gegaan bij een controle in Goirle. De politie had de auto langs de kant gezet omdat hij verschillende verkeersovertredingen had gemaakt. Uit een blaastest bleek dat de bestuurder meer dan drie keer de toegestane hoeveelheid alcohol had gedronken. De man moet zijn rijbewijs inleveren om het rijden onder invloed. Ook krijgt hij enkele verkeerboetes en wordt hem nog een verplichte cursus alcohol en verkeer opgelegd.

Automobilist gaat ervandoor bij politiecontrole
Automobilist gaat ervandoor bij politiecontrole
10.30

Auto belandt in het water, bestuurder ongedeerd

Een auto is vanochtend rond tien uur in het water van de Zuid-Willemsvaart naast de Bosscheweg in Beek en Donk beland. De bestuurder van de auto is zelf uit de auto geklommen. Hij is niet gewond geraakt. Waardoor de auto van de weg is geraakt, wordt door de politie onderzocht. Brandweer en ambulance werden ook opgeroepen maar hoefden niet in actie te komen. Rijkswaterstaat haalt de auto uit het water.

09.45

Man zwaargewond na val met fiets

Een man van 28 uit Schijf is afgelopen nacht met zijn fiets gevallen en is daarbij zwaar gewond geraakt. Dat gebeurde aan de Scherpenbergsebaan in Schijf. Het slachtoffer is in zorgwekkende toestand met ambulance naar een ziekenhuis in Tilburg gebracht. Volgens omstanders was er geen ander verkeer bij het ongeluk betrokken.

08.35

Dronken scooterrijder zonder rijbewijs

Agenten zagen gisteravond op de Wethouder van Wellaan in Helmond een scooter rijden waarbij de passagier achterop geen helm droeg. Zij kreeg hiervoor een boete. De bestuurder van de scooter maakte het veel bonter. Hij bleek helemaal geen rijbewijs te hebben en was dronken. De man blies 575 ug/l terwijl maximaal 220 u/gl toegestaan is.

21.42

Vrachtwagen lekt teer

De brandweer in Riel is gisteravond iets even voor negen uur uitgerukt, omdat er een zwarte vloeistof uit de tank achter een vrachtwagen lekte. Die truck stond geparkeerd aan de Veertels. Waarschijnlijk ging het om teer. De brandweer heeft uiteindelijk een opvangzak om de lekkende slang gedaan om het spul op te vangen.

Foto: Jack Brekelmans/SQ Vision
Foto: Jack Brekelmans/SQ Vision
18.30

Man steelt auto, maar kinderen zitten nog op de achterbank

Een dagje kanoën is voor een gezin in Valkenswaard zaterdagmiddag vervelend afgelopen, toen een dief er met hun auto vandoor ging. En dat was nog niet het ergste: twee minderjarige kinderen zaten op dat moment nog op de achterbank. Waarschijnlijk ook tot grote schrik van de dief, die de Toyota zo'n 16 kilometer verderop weer achterliet en vluchtte.

Het gebeurde allemaal gistermiddag. Het gezin was bezig de kano's op de oplegger te bevestigen, toen de brutale dief instapte er ermee vandoor ging. Vervolgens kwam hij er waarschijnlijk snel achter dat hij niet alleen was.

Foto: SQ Vision Mediaprodukties
Foto: SQ Vision Mediaprodukties

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!