Hittegolf maakt na regen en onweer plaats voor 'vriendelijk' nazomerweer

10 september 2023 om 10:00 • Aangepast 20 september 2023 om 02:02
nl
Deze zondag en ook maandag blijft het onverminderd warm in Brabant met temperaturen van boven de 30 graden. Het weer gaat vanaf maandagavond wel veranderen, vertelde Raymond Klaassen van Weerplaza zondagochtend in het radioprogramma 'Weekend' op Omroep Brabant. "Het einde van de hittegolf is in zicht en daar zullen veel mensen blij mee zijn, denk ik."
Profielfoto van Collin Beijk
Geschreven door

De zondag begon op verschillende plekken met wat lichte nevel, maar daarna klom het kwik 'gewoon' weer op naar 30 tot 32 graden in Brabant. Verkoeling moeten we zoeken in het zwembad of bij de airconditioning, want er staat nauwelijks wind.

"Het wordt een zeer benauwde nacht."

Ook de nacht van zondag op maandag wordt het bijzonder warm, volgens Klaassen. "Het wordt zeer benauwd met temperaturen tussen de 17 en 20 graden. In de steden kan het zelfs nog iets warmer blijver."

Daar kunnen ze in bijvoorbeeld Eindhoven over meepraten. De lichtstad begint aan zijn zevende tropische dag op rij deze zondag en grote kans dat het maandag ook zo heet wordt. "Dat is zeer uitzonderlijk."

"In avond trekken de eerste regen- en onweersbuien over."

Toch gaat het weer maandag al wel veranderen. In het westen van Brabant is het al wel iets koeler met 26 tot 28 graden omdat de wind draait en voor een licht briesje zorgt. Het oosten van de provincie houdt maandag ook tropische temperaturen. "Maar in de avond trekken de eerste regen- en onweersbuien over."

Dinsdag is volgens Klaassen een 'overgangsdag'. Het is dan wisselvallig met soms een bui en het koelt af naar zo'n 24 graden. Vanaf woensdag worden door een nieuw hogedrukgebied zonnige periodes afgewisseld door wolkenvelden. "Met zo'n 21 à 22 graden wordt het heel vriendelijk nazomerweer. "Een stuk aangenamer dan nu", besluit weerman Klaassen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!