Video

Verkoop van een iPhone loopt uit de hand: stel overvallen en bedreigd

11 september 2023 om 22:02 • Aangepast 20 september 2023 om 02:01
nl
Twee bewoners van een huis aan de Evenestraat in Maarheeze zijn maandag aan het begin van de avond overvallen. Zij hadden een iPhone te koop gezet op Marktplaats, maar die verkoop liep anders dan gepland. Dat meldt de politie.
Profielfoto van Lobke Kapteijns
Geschreven door

Het tweetal werd met een vuurwapen bedreigd. De twee daders, een man en een vrouw, gingen er uiteindelijk met de buit vandoor. Volgens een woordvoerder van de politie is bij de overval niemand gewond geraakt.

Het stel belde na de overval niet meteen de politie maar ging naar familie om daar te vertellen wat er was gebeurd. De politie werd daardoor pas later gebeld. "We hebben daarom geen klopjacht op de daders gehad, want ze waren al langer gevlucht."

De politie is in Maarheeze maandagavond nog in gesprek met buurtbewoners en getuigen. Ook ging ze op zoek naar camerabeelden uit de buurt. Dinsdag gaat het buurtonderzoek verder.

Volgens een 112-correspondent ter plaatse zou het om een mobiele telefoon gaan die te koop stond. Volgens Buurtpreventie Cranendonck ging het om een iPhone die via Marktplaats zou zijn verkocht.

De politie bevestigt dinsdag dat het stel op de verkoopsite een smartphone te koop had aangeboden.

Foto: Rico Vogels / SQ Vision
Foto: Rico Vogels / SQ Vision

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!