Jongens aangevallen na afzakkertje in homokroeg: 'Het ging zó snel'

13 september om 20:30 • Aangepast 26 oktober om 17:39
nl
Nog altijd snapt Bram* (27) niet hoe het eind juli zó snel, zó mis kon gaan. Na een afzakkertje bij homokroeg De Regenboog in de Eindhovense binnenstad, kregen hij en twee andere jongens uit het niets een paar flinke trappen en klappen. Anderhalve maand later zijn de twee aanvallers nog altijd spoorloos. "Ik zou ze heel graag vragen wat het nut hiervan was."
Profielfoto van Sven de Laet
Geschreven door

Bram leerde de twee jongens, een stel, eerder die 29 juli kennen tijdens een bruiloft van gemeenschappelijke vrienden. Toen het feest rond twee uur 's nachts op z'n eind liep, besloot het drietal nog een laatste drankje te drinken op Stratumseind. Toen ze daar een uurtje later weer vertrokken, ging het mis.

"We liepen een steegje in", vertelt Bram. "Daar werden we aangesproken door die jongens. Ze vroegen waar we wat hadden gedronken. Toen we dat vertelden, vroegen ze of we dan ook homo waren. Ja, zeiden we."

Even leek het daarbij te blijven. Héél even, want een paar tellen later kreeg een van de vrienden van Bram een harde trap tegen zijn achterhoofd. Hij was op slag bewusteloos. Terwijl zijn vriend en Bram hem weg probeerden te slepen, kregen ook zij de nodige klappen. "Ik weet niet eens of en waar ik precies geraakt ben, het ging zo snel."

"Het kwam totaal onverwacht."

17 seconden. Zo lang zat er tussen het moment dat de jongens het drietal aanspraken en de eerste trap. "Soms heb je meteen het gevoel dat een situatie weleens verkeerd uit kan pakken. Dan ben je extra alert", peinst Bram. "Maar nu hadden we dat helemaal niet. Het kwam totaal onverwacht."

De impact van de aanval is groot. Zo heeft de jongen die getrapt werd nog altijd last van concentratieproblemen. Toch weerhoudt het Bram er niet van om weer de stad in te gaan. "Het is er sindsdien nog niet van gekomen. Ik ben meer op festivals geweest, daar hangt vaak al een fijnere sfeer. Maar ik ben er niet terughoudender door geworden."

"De camerabeelden zijn zo goed, dat iemand ze wel moet herkennen."

Wel hoopt hij dat de twee jongens alsnog gepakt worden. "Ik snap eigenlijk niet dat het nog niet gebeurd is. De camerabeelden zijn zo goed, dat iemand ze wel moet herkennen. Ik snap best dat je je vrienden of familie er niet bij wilt naaien, maar we hebben het hier over zware mishandeling. Meld je desnoods anoniem."

Als het inderdaad zo ver komt, ziet Bram een gesprek met de aanvallers wel zitten. "Ik zou ze willen vragen waarom ze dit doen en onze kant van het verhaal laten horen. Wat is het nut hiervan? Aan de andere kant: zij zijn uiteindelijk de verliezers. Wij hebben misschien de klappen gekregen, maar als je zo beknopt denkt als deze jongens, dan verlies je altijd in deze maatschappij."

* Bram is gefingeerde naam. De echte naam is bij de redactie bekend.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!