Video

Overleden meisje (3) op kinderopvang is dochter van een medewerker

19 september 2023 om 09:12 • Aangepast 29 september 2023 om 02:05
nl
Het 3-jarige meisje dat maandag overleed op een kinderopvang in Empel, was de dochter van een van de medewerkers van de opvang. Dat laat directeur Marjolijn van der Spek van kinderopvangboerderij 't Goudvisje in een verklaring weten. De locatie blijft dinsdag gesloten.
Profielfoto van Ista van Galen
Geschreven door

Het 3-jarige meisje werd maandag rond een uur op het buitenterrein van het kinderdagverblijf gevonden. Ze was volgens de politie toen niet meer aanspreekbaar. Hulp mocht niet meer baten. Het is nog onduidelijk wat er precies is gebeurd. De politie doet daar onderzoek naar.

De directie van de kinderopvang spreekt van een ongeluk. "Met heel veel verdriet hebben wij onze ouders geïnformeerd dat een dochter van een van onze medewerkers is overleden door een noodlottig ongeval op een van onze opvanglocaties in Empel", zo meldt Van der Spek.

"Onze organisatie leeft enorm met hen mee."

"Onze gedachten gaan in de eerste plaats uit naar de ouders, familie en nabestaanden die door dit onvoorstelbare verlies zijn getroffen. Ons team en onze organisatie leven enorm met hen mee."

Omdat het overlijden van het meisje andere kinderen, medewerkers en ouders zo heeft aangegrepen, blijft de opvang dinsdag dicht. "We zullen er de komende tijd alles aan doen om de ouders, de kinderen en onze medewerkers te ondersteunen waar dit nodig is."

In de verklaring vraagt de directeur 'iedereen om elkaar te steunen' en rekening te houden met de gevoelens van betrokkenen. "Onze oprechte condoleances aan de ouders, familie en nabestaanden."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!