Video

Neergeschoten man (30) is zoon van voortvluchtige drugscrimineel Oer H.

19 september om 10:58 • Aangepast vrijdag om 02:02
nl
De 30-jarige Turkse man die maandagnacht werd neergeschoten aan het Verdiplein in Tilburg is de zoon van de gevluchte drugscrimineel Oer H. De zoon werd rond 2 uur neergeschoten, terwijl hij voor zijn huis stond. Buurtbewoners hebben zeker vijf schoten gehoord.
Profielfoto van Cor Bouma
Geschreven door

Vader Oer H. is al sinds 2020 op de vlucht, toen een grote cocaïnewasserij in Drenthe werd opgerold. Het was de grootste cocaïnewasserij die ooit in Nederland is gevonden. Daar werd cocaïnepasta die in steenkool was verstopt, er weer uitgehaald.

H. werd bij verstek veroordeeld tot 6 jaar cel, maar is nog altijd niet gevonden. Eerder werd hij al veroordeeld voor wiethandel. Volgens buurtbewoners komt hij soms nog wel eens langs bij zijn familie.

Maandagnacht werd de zoon van H. neergeschoten voor hun huis aan het Verdiplein in Tilburg-Noord. Hij stond voor het huis toen hij werd geraakt. Zijn familie heeft hem nog naar binnen gebracht en later is hij naar het ziekenhuis gebracht. Hoe het met hem is, is niet duidelijk. Volgens de politie woont de zoon in Waalwijk.

De zoon woonde in het huis met zijn moeder, broer en schoonzus. Aan de gevel hangen drie grote camera’s, die de schietpartij zeker hebben vastgelegd. Voor het kogelvrije glas zitten rolluiken. In de ochtend is het huis nog steeds niet toegankelijk voor de bewoners. Een paar agenten houden de wacht, terwijl de andere zoon van H. buiten wacht. In de ochtend is een Audi met Duits kenteken afgevoerd.

Buurtbewoners zijn geschrokken door de schietpartij. Ze zijn wel wat gewend in dit doodlopende straatje dat ook nog Verdiplein heet. Niet alleen bij het huis waar nu geschoten is, vertelt een buurtbewoner. Er is op meer plekken vaak wat aan de hand.

“Het is af en toe net het Wilde Westen hier op dit doodlopende stuk”, vertelt iemand. “Ik weet wel wat het verschil is tussen vuurwerk en schoten. Dat heb ik me laten uitleggen. Dit waren schoten en zeker als ik ook nog een vrouw hoor gillen, weet ik wel weer genoeg.”

LEES OOK:

Grootste cokelab ooit: justitie wil Tilburger 12 jaar de cel in

Grootste cokelab ooit in Nederland: en ook hier worden weer Brabanders verdacht

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!