Peter Bosz heeft geen spijt van tactiek na flinke nederlaag tegen Arsenal

21 september 2023 om 07:30 • Aangepast 29 september 2023 om 02:01
nl
PSV had woensdagavond niks in te brengen bij de rentree in de Champions League. Na afloop was Peter Bosz realistisch en gaf hij toe dat Arsenal gewoon de betere ploeg was. Ook keek al een klein beetje vooruit naar de returnwedstrijd tegen de Engelsen in december.
Profielfoto van Yannick Wezenbeek
Geschreven door

Ondersteboven spelen wilde Peter Bosz het niet noemen, maar dat Arsenal veel beter was moest de trainer uiteraard erkennen na de 4-0 nederlaag. “Je moet eerlijk zijn als een tegenstander de betere ploeg is. Het ging voor ons simpelweg te snel. Gelukkig heb ik niet in het veld gestaan want dat moet een rotgevoel hebben gegeven.”

"Als je tegen deze ploeg in je eigen zestien gaat hangen, verlies je ook."

De oefenmeester zag wel waar het misging. “We zaten verdedigend er niet kort genoeg op. Dat deden zij uitstekend. Dat was het grootste verschil. De ruimtes die wij weggaven waren te groot.”

Spijt van zijn tactiek had Bosz niet. De trainer koos voor zijn gebruikelijke aanvallende speelstijl met iets andere details. “Ook met de wetenschap van nu had ik het niet anders gedaan. Als je tegen deze ploeg in je eigen zestien gaat hangen, verlies je ook. Misschien hadden we dan wel meer tegengoals gekregen. We zijn nog niet goed genoeg.”

"Ik kan ook genieten van Arsenal."

Ondanks de fikse nederlaag kon Bosz er wel mee leven omdat een tegenstander gewoon beter kan zijn. “Dat was voor ons ook een nieuwe ervaring want dat hadden we dit seizoen nog niet meegemaakt. Hiervan moeten we leren. In december spelen we weer tegen deze ploeg, dan gaan we zien wat we van deze avond hebben opgestoken.”

Geen reden voor paniek bij PSV, sterker nog: Bosz kon er ook wel een beetje van genieten. “Dat klinkt gek he? Maar Ik kan ook genieten van Arsenal. Ik heb met name genoten van Odegaard. Dat is een geweldige voetballer.”

LEES OOK: PSV gaat kansloos ten onder bij rentree in Champions League

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!