Video

Guus Meeuwis verrast met meervoudig platina award en eerste plek in Top 900

22 september 2023 om 17:35 • Aangepast 4 oktober 2023 om 02:02
nl
Het liedje Brabant van Guus Meeuwis is zo vaak gestreamd, dat hij er donderdag een meervoudig platina award voor heeft gekregen. Olympisch zwemkampioen Pieter van den Hoogenband was jaren geleden inspiratie voor het nummer en overhandigde de award aan Guus en pianist Jan-Willem Rozenboom. "Ik ben zo trots als een pauw", zegt Guus.
Profielfoto van Ista van Galen
Geschreven door

Tijdens de repetities voor zijn nieuwe theatertour werden de artiesten overvallen door Pieter. "Jij weet dat als ik weer eens kom, dat er iets speciaals aan de hand is", begint de voormalig zwemmer lachend zijn verhaal. "Jullie hebben het voor elkaar gekregen om een liedje te bedenken dat zo veel mensen zo veel moois heeft gebracht. 'Brabant' is multi, multi, multi, multi platina geworden. Het is niet eens te tellen hoe vaak dit nummer gestreamd is."

"Wij mogen weleens wat trotser worden."

De twee muzikanten namen de award trots in ontvangst. "Ik ben nog trotser dat jij hem aan me geeft", zegt Guus tegen Pieter. De Olympisch kampioen blijkt een van de aanleidingen voor het nummer te zijn.

Tijdens de wereldkampioenschappen in Fukuoka in 2001 haalde Van den Hoogenband meerdere zilveren medailles. In het nieuws was alleen maar te lezen dat hij 'weer geen goud had'. Guus: "Dat was zo onterecht. Toen dacht ik: 'wij mogen weleens wat trotser worden'."

"Ik vind het wel iedere keer leuk als-ie er staat."

Samen met zijn pianist Jan-Willem Rozenboom schreef hij vervolgens de hit die al jaren de Top 900 van Omroep Brabant aanvoert. Naast de award kwam ook de mededeling dat Guus dit jaar opnieuw op 1 staat. En dat zorgde voor een grote glimlach bij de muzikanten. Guus daarover: "Dat blijft toch leuk. Het begint langzaam een lange serie te worden, net als Max Verstappen in de Formule 1 heeft neergezet. Het hoeft niet van mij, maar ik het vind het wel iedere keer leuk als-ie er staat."

De Top 900 van Omroep Brabant is inmiddels in volle gang. De lijst is nog tot en met komende vrijdag te beluisteren. Meer informatie vind je hier.

LEES OOK: De Top 900 op Omroep Brabant is begonnen, luister hier live mee

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.