Afscheidsbrief gevonden in huis van Yvon K. die werd verdacht van gifmoord

25 september 2023 om 17:45 • Aangepast 6 oktober 2023 om 02:01
nl
In het huis van Yvon K. in Tilburg heeft de politie een afscheidsbrief gevonden. Dat meldt het Openbaar Ministerie maandag. De vrouw die wordt verdacht van moord op supermarkteigenaar Chris Grinwis in Halsteren, werd eerder op de dag dood in haar woning gevonden. Justitie gaat niet in op de inhoud van de brief. Woensdag doet de rechtbank uitspraak in deze moordzaak maar veroordelen of vrijspreken is niet meer mogelijk, omdat de verdachte overleden is.
Profielfoto van Frits van Otterdijk
Geschreven door

Volgens het Openbaar Ministerie (OM) is er voldoende bewijs dat K. met voorbedachten rade haar vriend stiekem heeft vergiftigd en eiste daarom 19 jaar gevangenisstraf. Het OM heeft de nabestaanden van Grinwis op de hoogte gebracht van het overlijden van Yvon K.

De officieren van justitie in deze zaak laten in een verklaring het volgende weten: “Volgens artikel 69 van het wetboek van strafrecht kunnen wij geen overleden verdachte vervolgen. Dus met het overlijden van de verdachte is de mogelijkheid om recht in deze zaak uit te spreken geblokkeerd. Dit is heel onbevredigend, want de rechter zal nu niet meer toekomen aan de vraag of zij bewezen acht dat verdachte haar vriend, Chris Grinwis, vermoord heeft. Dit is zeker ook voor de nabestaanden van Grinwis onverteerbaar.”

Op dit moment wordt nog onderzoek gedaan naar de toedracht van het overlijden van K.

In de video hieronder vertellen we je het hele verhaal van 'De Gifmoord'.

Wachten op privacy instellingen...

Praten over gedachten aan zelfdoding helpt. Je kunt 24 uur per dag bellen met Stichting 113 Zelfmoordpreventie via 0800 0113 of chatten via en 113.nl.

LEES OOK:

Gifmoord-verdachte Yvon K. dood gevonden in haar huis in Tilburg

Door plotse dood van Yvon K. wordt waarheid over 'gifmoord' nooit duidelijk

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!