'Pedojager' moet voor de rechter komen: al 5000 euro voor hem ingezameld

26 september 2023 om 22:13 • Aangepast 6 oktober 2023 om 02:00
nl
'Pedojager' Eren G. moet opnieuw voor de rechter verschijnen, deze keer omdat hij de identiteit van een vermeende pedofiel uit Woudrichem online heeft onthuld. De man eist 25.000 euro van G. wegens smaad. Maar de 32-jarige Utrechter kan op veel steun rekenen. Online is er een inzamelingsactie gestart, die tot nu toe al ruim 5000 euro opleverde.
Profielfoto van Rochelle Moes
Geschreven door

Eren G. confronteerde de man uit Woudrichem op 23 juli vorig jaar. Nadat hij door kinderen getipt werd dat de man een seksafspraak zou willen met minderjarigen, sprak G. zelf met hem af. Hij filmde de ontmoeting en zette de beelden op zijn YouTube-kanaal. De man was daarbij herkenbaar in beeld en werd sindsdien bedreigd.

Heldenstatus
Het slachtoffer heeft Eren G. aangeklaagd wegens smaad en eist een schadevergoeding van 25.000 euro. Op 17 oktober moet G. voor de politierechter verschijnen. Daarop is een van de YouTube-volgers van G. een inzamelingsactie gestart. “Het kan toch niet zo zijn dat de privacy van een pedofiel zwaarder weegt dan de veiligheid van onze kinderen?” zo luidt de toelichting bij de actie.

Inmiddels is er 5.055 euro op opgehaald. G. wordt door veel mensen gezien als een held. 'Je bent een topper! Jij doet wat anderen niet durven maar wat wel nodig is, helaas', schrijft iemand anoniem. En een ander schrijft: 'Je zou maar een 25.000 euro boete krijgen voor het beschermen van kinderen. Ongelooflijk gestoord vind ik het'.

Tweede inzamelingsactie
Twee jaar geleden moest Eren G. ook al voor de rechter verschijnen, nadat hij een vermeende pedofiel uit Oss bedreigde. Hij reed naar het huis van de man en drong met veel agressie zijn huis binnen. Het gesprek wat volgde streamde hij live op Facebook. De rechter veroordeelde G. toen tot honderd uur taakstraf. Destijds werd er ook al een inzamelingsactie voor G. gestart. Die actie leverde hem toen ruim 1500 euro op.

LEES OOK:

Pedojager bedreigde mannen voor draaiende camera: 'Ik werd als held gezien'

Bijna 1500 euro opgehaald voor veroordeelde pedojager: 'Gun die man wat'

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!