PSV blijft foutloos in Eredivisie na zege op Go Ahead Eagles

27 september 2023 om 20:38 • Aangepast 6 oktober 2023 om 02:00
PSV heeft voor de zesde keer op rij gewonnen in de Eredivisie. Ook in de thuiswedstrijd tegen Go Ahead Eagles werden vrij eenvoudig de drie punten gepakt: 3-0. Toch valt er nog een voorlopige kanttekening te plaatsen bij de ongeslagen status van de Eindhovenaren. Het ontbrak tot nu toe aan weerstand.

PSV had het in de eerste helft lastig tegen een stug Go Ahead Eagles. De ploeg uit Deventer stond compact en daar had de koploper van de Eredivisie het in de openingsfase moeilijk mee. Toch kwam het na een kwart wedstrijd op voorsprong. Jordan Teze gaf voor op Luuk de Jong die binnenkopte. Specialiteit van het huis.

De thuisploeg bleef slordig en zal in de rust ongetwijfeld een donderspeech hebben gehad van trainer Peter Bosz, die het in aanloop naar deze wedstrijd nog een topper noemde. De trainer kon allesbehalve tevreden zijn.

Wedstrijdje assists
In de tweede helft liet PSV vanaf het begin een ander gezicht zien. Het gooide snel de wedstrijd op slot. Guus Til en weer De Jong waren trefzeker voor de Eindhovenaren.

Het meest opvallende aan deze twee treffers en het openingsdoelpunt waren de spelers die de assists gaven. Dat waren vleugelverdedigers. Teze gaf de voorzet op De Jong bij de 1-0 en de 3-0. Patrick van Aanholt deed dat vanaf de linkerkant als aangever voor Til. Onderling hielden ze een wedstrijdje wie de meeste assists zou geven. De winnaar werd Teze want 3-0 was ook de eindstand.

Kanttekening
Een dissonant woensdagavond was Hirving Lozano. De Mexicaan die deze zomer terugkeerde lijkt zijn draai nog te moeten vinden, al was hij vorige week in Almere wel trefzeker.

PSV blijft ook na de eerste 'topper' van het seizoen foutloos. Het predikaat dat Bosz op deze wedstrijd plakte, hoeft, zeker achteraf gezien, niet al te serieus genomen te worden.

Dat PSV nog alles wist te winnen dit seizoen heeft ook vooral te maken met het programma. Van de onderste zes ploegen op de ranglijst trof het er vier. Aanstaande zaterdag wacht nummer vijf uit dat rijtje, FC Volendam. De sfeer in Eindhoven zal er voorlopig niet minder om zijn, maar één zwaluw maakt nog geen zomer.