Luuk de Jong is Eredivisie-topscorer van de eeuw: 'Het is een fenomeen'

28 september om 06:30 • Aangepast 6 oktober om 02:00
nl
Luuk de Jong is de Eredivisie-topscorer van de eeuw. De spits van PSV scoorde woensdagavond twee keer, waarmee hij oud-Ajacied Klaas-Jan Huntelaar voorbij gaat, die tot nu toe recordhouder was. De Jong heeft nu 155 doelpunten in de Eredivisie op zijn naam staan. Na afloop van de wedstrijd tegen Go Ahead Eagles was er dan niks dan lof voor zijn prestatie.
Profielfoto van Yannick Wezenbeek
Geschreven door

Met de specialiteit van het huis noteerde hij tegen Go Ahead Eagles twee treffers. De spits kopte tot twee keer toe raak en maakte zo zijn vijfde en zesde treffer van het seizoen. Maar over deze gehele eeuw gezien waren het zijn 154e en 155e treffer.

"Hij kan veel meer dan alleen koppen."

Zijn trainer Peter Bosz kon dan ook alleen maar lovend zijn over zijn aanvoerder. "Het is een fenomeen. Hij kan ballen kaatsen, vasthouden. Maar ook in het afjagen is hij erg belangrijk. De Jong kan veel meer dan alleen koppen, dat maakt hem zo goed. Hij is de man in vorm."

Toch blijft het koppen van De Jong een ongekend wapen. Je kunt je zelfs afvragen of hij wel te verdedigen is. Woensdagavond maakte hij in het shirt van PSV al zijn 50e en 51e doelpunt met het hoofd.

"Het is voor Luuk ook wel fijn dat hij goede voorzetten krijgt van zijn ploeggenoten."

Teamgenoot Veerman is vaak aangever voor de spits bij corners en weet hem dan ook met regelmaat te vinden. "Hij knikt ze wel binnen. Alles gaat ook op goal. Dat is een kwaliteit", zegt Veerman. "Maar", voegt hij er lachend aan toe: "Het is voor Luuk ook wel fijn dat hij goede voorzetten krijgt van zijn ploeggenoten."

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!