Video

Charlotte heeft een tatoeage van Guus, maar ze is niet eens de grootste fan

28 september om 12:40 • Aangepast 3 oktober om 02:01
nl
Charlotte (21) heeft een portret van Guus Meeuwis op haar bovenarm laten tatoeëren. Ze is zelf niet eens de allergrootste fan van de zanger uit Tilburg.
Profielfoto van Femke de Jong
Geschreven door

Maar natuurlijk zit er wel een idee achter de tatoeage op haar arm: "Mijn vader houdt van Nederlandstalige muziek en heeft regelmatig Guus aan staan, hoewel hij ook wel veel Acda en de Munnik draait. Maar ik vind Guus knapper dan die andere twee. En bovendien lijkt Guus een beetje op mijn vader", verklaart Charlotte haar vereeuwiging van de zanger op haar arm.

Op de vraag waarom ze niet gewoon een tattoo van haar vader heeft laten zetten, komt vrij snel antwoord. "Guus is weer knapper dan mijn vader", grinnikt ze. "Ze hebben vooral dezelfde bril en zijn bijna even oud."

Het is een herinnering aan een mooie tijd, vindt ze. "Als mijn vader Guus op had staan thuis, zorgde dat voor een gezellige sfeer. Daar werd ik vrolijk van. Dat gevoel en die sfeer, dat wilde ik voor altijd vastleggen." En haar vader, die vindt het een mooie tattoo. "Hij vond het wel grappig dat ik deze tatoeage heb laten zetten, zeker met mijn uitleg erbij", vertelt Charlotte.

"Voor zover ik weet ben ik de enige met een Guus-portret."

Charlotte heeft heel wat tatoeages gezien in haar leven omdat ze die zelf zet, in een tatoeëerstudio in Almere. Maar een ander portret van Guus heeft ze nog nooit voorbij zien komen. "Voor zover ik weet, ben ik de enige met een Guus-tatoeage. Al zijn er wel mensen die teksten uit zijn liedjes hebben laten tatoeëren."

Zelf heeft Charlotte 130 tatoeages. "Op mijn 14e zette ik mijn eerste. Ik wilde dat echt heel graag. Mijn ouders waren er niet heel blij mee, maar waren er wel bij toen hij gezet werd. Ondertussen zijn het er 130." Ze is niet bang dat ze er ooit spijt van krijgt. "Ik zie de tekeningen als een tijdlijn van mijn leven. Ze horen voor altijd bij mij. Op het moment dat ik ze liet plaatsen paste die tatoeage in mijn leven. Het staat ergens voor. En daarnaast vind ik het kunst."

"Ik heb een foto naar Guus gestuurd, maar daar heeft hij niet op gereageerd."

Een collega van Charlotte heeft haar Guus-tattoo gezet. "Hij maakt prachtige portretten, dus de keuze voor een portret van Guus was snel gemaakt."

Guus weet zelf niet dat hij vereeuwigd is op de arm van Charlotte. "Ik heb hem ooit een foto gestuurd via Instagram, maar daar heeft hij niet op gereageerd. Ik ben ook een keer naar zijn concert geweest, maar kan me niet voorstellen dat hij in die menigte mijn bovenarm heeft gezien."

Ondanks de 130 tatoeages heeft Charlotte nog genoeg plek over voor nieuwe kunst op haar lichaam. "Een prominente plek zou in mijn gezicht zijn. Daar staat al een klein hartje, maar ik sluit niet uit dat daar ooit iets bijkomt." De kans dat ze ooit nog een Brabander laat vereeuwigen, acht ze klein. "Maar je weet nooit hoe het leven loopt."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.