Schietpartij blijkt man die met een luchtbuks op zijn eigen schuur schiet

1 oktober 2023 om 16:56 • Aangepast 13 oktober 2023 om 02:03
nl
De politie is zondagmiddag in actie gekomen omdat er meerdere keren geschoten zou zijn op een huis aan de President Steynstraat in Eindhoven. Verschillende eenheden gingen op de melding af, maar eenmaal bij het huis bleek de situatie toch anders in elkaar te steken: een man had met een luchtbuks op zijn eigen schuur geschoten.
Profielfoto van Janneke Bosch
Geschreven door

De melding van de schietpartij kwam rond vier uur zondagmiddag binnen bij de politie. Verschillende eenheden van de politie gingen naar het huis in het Eindhovense stadsdeel Tongelre. Na een kort onderzoek bleek al snel dat er niet op het huis geschoten was, maar dat de bewoner zelf met een luchtbuks op zijn schuur had geschoten.

Volgens een 112-correspondent was de bewoner behoorlijk in de war en riep hij over 'mannetjes op het dak en in de bomen die schieten'. Daarmee zorgde hij voor behoorlijk wat opschudding in de buurt.

Er zijn twee luchtbuksen in het huis gevonden en in beslag genomen. Ook kogeltjes om mee te schieten zijn door de politie in beslag genomen.

De bewoner van het huis is niet gearresteerd: het bezit van een luchtbuks is in principe niet strafbaar en het vernielen van je eigen spullen ook niet, legt een woordvoerder van de politie uit.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!