Video

Ontvoerd schaap terug bij kinderboerderij: 'Ze heeft erg veel geluk gehad'

1 oktober 2023 om 11:10 • Aangepast 13 oktober 2023 om 02:08
nl
Het schaap dat zaterdagnacht door agenten werd gevonden in de kofferbak van een auto langs de A2 bij Boxtel, is door het oog van de naald gekropen. Dat denkt Kim Bierens van kinderboerderij Eigen Wijs in Eindhoven, waar het dier vandaan kwam. Vermoedelijk wilden de dieven het dier slachten. "Waarom zou je zo'n dier anders meenemen?", vraagt zij zich zondagochtend af. "Niet om te knuffelen..."

Kim kan haar geluk niet op als de dierenambulance zondagmiddag de oprit van de kinderboerderij op komt rijden met het schaap. Bij het openen van de deuren steekt Lambi, zoals het schaap heet, nieuwsgierig haar kop naar buiten. "Je bent gered", roept Kim enthousiast. Daarna volgt een kus op haar wollige kopje.

"Het verloren schaap is weer thuis."

Lambi was ontvoerd uit de weide van de kinderboerderij aan de Neushoornstraat in Eindhoven. Agenten vonden het schaap zaterdagnacht tijdens een controle. Kim las het artikel over de ontvoering op onze site en dacht meteen dat dit een van hun schapen moest zijn. Dat werd even later door de beheerder van de kinderboerderij bevestigd.

Zondagmiddag werd het - gelukkig ongedeerde - schaap 'thuisgebracht'. "Ik ben zo blij dat ze uit die kofferbak is", vertelt Kim. "Het is een heel raar verhaal, maar gelukkig met een goede afloop. Het verloren schaap is weer thuis." Lambi lijkt zich meteen thuis te voelen. "Ze is door alle schapen en geitjes begroet en is meteen gaan eten. Dat is een goed teken. Ik denk dat ze afgelopen nacht wel angstig is geweest, maar ze lijkt zich nu goed te voelen."

"We kregen de melding 'schaap in kofferbak' en dachten dat het een grapje was."

Nadat agenten zaterdagnacht het schaap in de auto hadden ontdekt, namen ze direct contact op met de dierenambulance Brabant Noord-Oost. Daar deed de melding de wenkbrauwen fronsen. "We kregen de melding 'schaap in kofferbak' en dachten eerst dat het een grapje was," vertelt Lonneke Emons Beerens van de dierenambulance. Maar het bleek dus echt waar te zijn. "Je vraagt je af waarom iemand zoiets doet. Bizar!"

Mark Peeters, beheerder van de kinderboerderij, heeft zo'n ontvoering nog niet eerder meegemaakt sinds hij beheerder is. "Maar in het verleden is dit weleens gebeurd", weet hij. De schapen die nu nog aan de Neushoornstraat staan, worden binnenkort verplaatst naar de locatie van de kinderboerderij aan de Oude Vensedijk in Eindhoven. "Daar staat een hoger hek om de weide heen." Lambi is daar voor de zekerheid nu al naartoe gebracht.

LEES OOK: Levend schaap gevonden in kofferbak van auto op A2: 'Nog nooit meegemaakt'

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!