Soap 50PLUS gaat door: kandidaat-lijsttrekker eist dat bestuur opstapt

3 oktober om 12:43 • Aangepast 13 oktober om 02:04
nl
In de rechtbank van Den Haag dient dinsdagmiddag een kort geding dat kandidaat-lijsttrekker Gerard van Hooft uit Heusden heeft aangespannen tegen zijn partij 50PLUS. Dat bevestigt een woordvoerder van de rechtbank. Van Hooft werd afgelopen weekend tijdens een uit de hand gelopen partijcongres door de politie uit de zaal verwijderd. Hij wil onder meer dat drie bestuursleden van de ouderenpartij opstappen.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door

Zij hadden hun vertrek al aangekondigd, maar pas vanaf de volgende ledenvergadering. Van Hooft wil van de rechter horen dat zij nu al moeten vertrekken en dat de onderbroken vergadering van afgelopen weekend kan doorgaan. Dan kan een nieuwe kandidatenlijst met hem aan kop vastgesteld worden. De partij staat op 0 tot 1 zetel in de peilingen, dus alleen de lijsttrekker lijkt kans te maken op een plek in de Tweede Kamer.

Baantjesjagen
Vertrekkend voorzitter Jorien van den Herik beschuldigde Van Hooft van 'baantjesjagen'. Het partijbestuur heeft zelf Ellen Verkoelen naar voren geschoven als lijsttrekker. Zijn is al Statenlid in Zuid-Holland en fractievoorzitter in de Rotterdamse gemeenteraad.

Overigens blokkeert het huidige bestuur geenszins dat de lijst vastgesteld wordt, zei een woordvoerder van het bestuur maandag. Het partijbestuur wil juist dat leden deze week nog akkoord geven voor de lijst, zodat die op tijd ingediend kan worden bij de Kiesraad. De deadline daarvoor is volgende week maandag. Het is nog de vraag of het lukt om bij elkaar te komen of dat de ouderenpartij een online ledenvergadering houdt, liet de woordvoerder maandag weten.

LEES OOK: Brabantse kandidaat-lijsttrekker 50PLUS door politie buitengezet op congres

Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!