Video

Ramkraak juwelier Someren: 13.000 euro buitgemaakt binnen twee minuten

4 oktober 2023 om 21:35 • Aangepast 13 oktober 2023 om 02:04
nl
Drie ramkrakers hebben donderdag 17 augustus binnen twee minuten ruim 13.000 euro buitgemaakt in een juwelierszaak in Someren. Dat maakte de politie woensdag bekend op haar website. In het politiebericht wordt het publiek gevraagd om informatie over een grijze Hyundai IX35 die mogelijk kan leiden naar de daders.
Profielfoto van Frits van Otterdijk
Geschreven door

De drie mannen pleegden in de nacht van woensdag op donderdag 17 augustus rond kwart voor vier een ramkraak op de juwelierszaak aan de Kanaalstraat. De pui werd met behulp van een grijze VW Polo en vuilcontainer volledig vernield. Nadat ze in een mum van tijd hun buit bijeen gristen in de opengebroken winkel, gingen ze er vandoor in een zwarte VW Golf. Met ruim 13.000 euro aan gestolen sieraden in de vluchtauto.

Ram- en vluchtauto
De grijze VW Polo waarmee de ramkraak werd gepleegd, bleek gestolen in Eindhoven. Na de kraak stapten de daders over in een zwarte VW Golf die ze bij de juwelierszaak hadden neergezet. Agenten zagen deze auto rijden en zetten de achtervolging in. In Maarheeze verloor de politie het contact met de vluchtauto. Het voertuig werd de volgende dag teruggevonden in de buurt van sportpark ‘de Romruiten’ aan de Philipsweg in Maarheeze. Ook trof de politie daar een deel van de gestolen buit aan. De zwarte Golf bleek eveneens gestolen in Eindhoven.

Grijze Hyundai
De politie onderzoekt beide auto’s en de gestolen, achtergebleven sieraden op sporen. De daders staan ook op beeld. Daarop is te zien hoe drie jongens uit de bosjes van het sportpark komen, vlak na de achtervolging met de politie. Het sterke vermoeden bestaat dat de bestuurder van de grijze Hyundai de daders heeft opgepikt. Die staat namelijk ook op beeld vlakbij het sportpark. De beelden tonen dat er twee personen uitstappen en na een paar minuten bij de auto terugkomen met iets wat lijkt op een tas.

Tekst gaat verder onder het filmpje

Wachten op privacy instellingen...

Daglicht
Ook in de namiddag van 17 augustus wordt de Hyundai opnieuw bij het sportpark gezien, deze keer bij daglicht. Er gaat een raampje open en een flard van een gezicht valt te zien.

Uit onderzoek blijkt dat deze auto en de inzittenden mogelijk betrokken waren bij de ramkraak. De politie vraagt mensen die meer weten over deze grijze Hyundai IX35 zich te melden. De politie wil graag weten van wie de auto is én wie de mannen op de beelden zijn.

LEES OOK: Ramkraak op juwelier duurde maar 1 minuut en 40 seconden

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!