Liveblog

112-nieuws: wespennest in plafond vat vlam • fietser zwaargewond

7 oktober 2023 om 20:21 • Aangepast 26 oktober 2023 om 19:46
nl
In dit liveblog houden we je deze zaterdag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Brabant. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in de provincie.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door

Dit liveblog is gesloten

Liveblog

21.33

Motorrijder overleden

Een 34-jarige motorrijder uit Helmond is zaterdagavond overleden na een ongeluk op de Harmoniestraat in zijn woonplaats. De man botste tegen een lantaarnpaal, midden in een woonwijk. Volgens de politie was er geen ander verkeer betrokken bij het ongeluk.

20.43

Hardrijder is rijbewijs kwijt

Een automobilist uit Waspik moest vanochtend zijn rijbewijs inleveren op de A59. Surveillerende agenten zagen hem daar met een snelheid van - na correctie - 156 kilometer per uur over de weg, 56 kilometer per uur te hard. De man kan een behoorlijke boete tegemoet zien. Justitie zal bepalen hoe lang hij zijn rijbewijs kwijt zal zijn.

20.15

Wespennest in plafond vat vlam

In een huis aan de Schutsboom in Helmond is vandaag brand uitgebroken. In het huis was op dat moment een kinderfeestje bezig. Bewoners zagen rook uit het plafond bij het toilet komen en belden de brandweer. Achter het plafond bleek een wespennest te zitten. Door de warmte van een lampje is daar brand ontstaan. De brandweer had de brand snel onder controle.

14.00

Macharen heeft na een dag weer water

De helft van de inwoners van Macharen heeft zaterdag zonder water gezeten. Vrijdag was er een lekkage in een leiding ontstaan na werkzaamheden. Om de leiding te repareren is deze leiding afgesloten. Gevolg was dat door de afsluiting een deel van de inwoners tussen 9.00 en 14.00 zonder water zat.

13.06

Verdachten Berlicum 17- en 16 jaar oud

De jongeren die afgelopen nacht werden aangehouden na het lossen van schoten aan het Braakven in Berlicum zijn twee 16-jarige jongens uit Berlicum en Rosmalen en een 17-jarige jongen uit Den Bosch. Dat maakte de politie vanmiddag bekend. De schoten zouden hebben geklonken na een ruzie in de buurt van de Theresiaschool. De aanleiding voor die ruzie is nog niet duidelijk. Buurtbewoners zeggen al langer last te hebben van jongeren in deze buurt.

LEES OOK: Buurt heeft al langer last van jongeren: 'Schieten gaat te ver'

12.49

Fietser gewond bij botsing

Een fietser is vanochtend ernstig gewond geraakt op de Beekstraat in Nuenen. De fietser kwam daar in botsing met een auto. Omdat de fietser hierbij gewond raakte aan het hoofd en flink bloedde, werd een traumahelikopter opgeroepen. De straat werd al snel door de politie in beide richtingen afgezet, zodat de hulpverleners hun werk konden doen. Ze werden hierbij geassisteerd door toegesnelde mensen die het ongeluk hadden zien gebeuren.

Het ongeluk gebeurde op de Beekstraat in Nuenen (foto: SQ Vision).
Het ongeluk gebeurde op de Beekstraat in Nuenen (foto: SQ Vision).
Verschillende hulpverleners werden opgeroepen na het ongeluk in Nuenen (foto: SQ Vision).
Verschillende hulpverleners werden opgeroepen na het ongeluk in Nuenen (foto: SQ Vision).
12.42

Spullen op de A58

Verkeer op de A58 van Breda richting Eindhoven moet rekening houden met een file voor Moergestel vanwege spullen op de weg. Dit leidde rond halfeen 's middags tot een vijf kilometer lange file vanaf Tilburg-Centrum Oost, goed voor een klein halfuur vertraging.

12.06

Verdachte van steekpartij op schoolplein

De verdachte die is aangehouden in verband met de steekpartij die gisteravond plaatsvond op het schoolplein van de Domineestraat in Bergeijk is een 29-jarige man uit Eersel. Dat maakte de politie vanmiddag bekend. Het slachtoffer is naar een ziekenhuis gebracht. De verdachte wordt verhoord.

12.02

Stroomstoring spoor

Het treinverkeer tussen Lage Zwaluwe en Breda had aan het begin van de middag even last van een stroomstoring. Rond kwart voor een 's middags was de stroomstoring verholpen.

11.58

Auto botst op paaltje

Een automobilist is vanochtend met zijn auto op een paaltje gebotst in Waalre. Mogelijk speelde epilepsie hierbij een rol, laat de politie weten. De bestuurder is voor onderzoek naar een ziekenhuis gebracht.

10.37

Jongen beroofd van fiets

Een jongen is gisterochtend tussen acht uur en kwart over acht 's ochtends op de kruising van het Hof van Valkenburg met de Markgravenlaan in Bergen op Zoom van zijn fiets getrokken. De dader ging vervolgens vandoor met deze fiets. De politie is op zoek naar de fiets, de dader en mogelijke getuigen. De gestolen fiets is een opvallend gele mountainbike van het merk Cube. Met de beroofde jongen gaat het ondanks alles goed. "We waren blij te horen dat hij afgelopen nacht goed heeft geslapen", laat de politie weten.

Wachten op privacy instellingen...
10.24

Lachgas in auto Roosendaal

In een auto in Roosendaal zijn meerdere dozen met lachgascilinders gevonden. De politie heeft de lachgascilinders in beslag genomen. De bestuurder wordt op een later moment verhoord. In Roosendaal werd door de verkeerspolitie ook nog een automobilist onder invloed aangehouden. Die kwam zo snel de hoek om dat die bijna op de auto van de politie botste. In de auto werden verdovende middelen en een mes gevonden. De bestuurder kreeg een proces-verbaal.

09.01

Bergenaar (44) vast na steekpartij

De man die gisteravond werd aangehouden na het steken van een vrouw in haar huis aan de Karel Doormanstraat in Bergen op Zoom is een 44-jarige Bergenaar. Dat maakte de politie vanochtend bekend. De man is vastgezet voor verder onderzoek. De vrouw, eveneens 44 jaar oud, raakte lichtgewond en is door ambulancepersoneel nagekeken. Toen agenten aankwamen in de Karel Doormanstraat was de verdachte daar al weg. Maar na een korte zoekslag werd hij alsnog gevonden.

Foto: SQ Vision Mediaproductions
Foto: SQ Vision Mediaproductions
04.19

Schoten in Berlicum

Tijdens een ruzie tussen twee groepen jongeren op het Braakven in Berlicum is afgelopen nacht geschoten. Er zou niemand gewond zijn geraakt. Twee minderjarige verdachten zijn aangehouden. De politie doet onderzoek.

LEES OOK: Schoten tijdens ruzie tussen groepen jongeren, 2 minderjarigen aangehouden

De politie doet onderzoek naar de schietpartij in Berlicum (foto: Gabor Heeres/SQ Vision).
De politie doet onderzoek naar de schietpartij in Berlicum (foto: Gabor Heeres/SQ Vision).
01.25

Gewonde bij ongeluk in bedrijf

Een 45-jarige man uit Waalwijk is rond halfelf gisteravond zwaargewond geraakt bij een ongeluk in een bedrijf aan de Atlasstraat in Tilburg. Het slachtoffer kreeg een hevige elektrische schok toen hij tijdens een bedrijfsfeestje een lamp wilde ontkoppelen. Hij viel bewusteloos neer. Toen iemand hem te hulp wilde schieten, kreeg die bij het aanraken van het slachtoffer ook een schok. Medewerkers van het bedrijf en agenten hebben het slachtoffer gereanimeerd. Vanwege de ernst van de situatie kwamen twee ambulances en een traumaheli naar de Atlasstraat. Het slachtoffer is naar een ziekenhuis gebracht. De trauma-arts ging mee in de ambulance.

Een deel van het bedrijf in Tilburg werd na het ongeluk afgezet (foto: Jack Brekelmans/SQ Vision).
Een deel van het bedrijf in Tilburg werd na het ongeluk afgezet (foto: Jack Brekelmans/SQ Vision).
23.06

Veulen overleden

Het veulen dat gistermiddag in een sloot belandde aan de Brugseheide in Valkenswaard is overleden. Dat werd gisteravond bekend. Het dier, dat drie maanden jong was, was door de afrastering gekomen. Vervolgens liep het een meter of vijftig door het water, maar daarna kon het veulen niet meer verder. Iemand die dit zag, waarschuwde de brandweer. Die kon het dier naar de kant halen. Het veulen was gewond aan de achterbenen. Later op de dag kwam alsnog het bericht dat het dier overleden was.

Met vereende krachten werd het paard uit de sloot in Valkenswaard gehaald (foto: Rico Vogels/SQ Vision).
Met vereende krachten werd het paard uit de sloot in Valkenswaard gehaald (foto: Rico Vogels/SQ Vision).

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!