Peter Gillis mag voor meer dan 100.000 euro beslag leggen op Nicol Kremers

7 oktober 2023 om 15:37 • Aangepast 20 oktober 2023 om 02:04
nl
De rechter van de rechtbank Noord-Nederland heeft bepaald dat Peter Gillis voor 104.000 euro beslag mag leggen op rekeningen én spullen van Nicol Kremers. Gillis claimt zo’n 1,7 miljoen euro van zijn ex. Volgens Gillis zou zijn ex zich niet houden aan de voorwaarden van een overeenkomst die de voormalige geliefden hebben getekend, waarin staat dat zij niks over hun relatie mag zeggen.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door

Nicol deed in meerdere interviews negatieve uitspraken over haar ex. Het AD maakte bekend dat Gillis daarom 1,7 miljoen van haar eiste, binnen drie dagen tijd. Kremers weigerde. Bovendien stelde ze dat ze de overeenkomst onder dwang heeft moeten tekenen, vlak voor hun relatie uit ging.

De vakantieparkmiljonair nam bij de behandeling van de zaak twintig publicaties mee naar de rechtbank. Daarin werd Nicol geïnterviewd of stonden uitspraken van haar. De rechter gaf Gillis gelijk wat betreft acht publicaties. Twaalf van de meegebrachte stukken waren volgens de rechter slechts verwijzingen naar andere artikelen.

Het management van Kremers reageert in het AD als volgt: "Uit de stukken blijkt dat de heer Gillis op allerlei plaatsen beslag heeft gelegd op mogelijke tegoeden van Nicol omdat zij niet zweeg over de mishandelingen. Blijkbaar waren dat geheimen waarover zij niet van hem mocht spreken volgens een overeenkomst die Nicol onder dwang zou hebben moeten tekenen. Een overeenkomst die uiteraard volstrekt ongeldig is.’’

LEES OOK: Peter Gillis eist 1,7 miljoen van Nicol omdat zij negatief over hem sprak

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.