Peter Bosz krijgt zijn zin: Noa Lang gaat niet naar Oranje

8 oktober 2023 om 20:00 • Aangepast 21 oktober 2023 om 02:01
nl
PSV'er Noa Lang viel zondag in de wedstrijd tegen Sparta geblesseerd uit. In de eerste helft werd hij al gewisseld, omdat de aanvaller last had van een blessure. Peter Bosz, de trainer van de Eindhovense club, sprak na afloop de wens uit dat zijn aanvaller zich maandag niet hoeft te melden bij het Nederlands Elftal. Later op de avond werd hij op zijn wenken bediend. Lang heeft zich afgemeld en kan nu in Eindhoven aan zijn herstel werken.
Profielfoto van Yannick Wezenbeek
Geschreven door

Na een ruim een halfuur zat de wedstrijd er voor Noa Lang al op, omdat hij last had van een hamstringblessure. Dat was voor hem niet de eerste keer dit seizoen.

“Dit is de derde keer dat hem dit overkomt”, vertelde Peter Bosz na afloop. “Dat is ernstig. Hij kon niet meer sprinten en dat is toch wel nodig. En natuurlijk is er een kans dat de blessure erger wordt als je hem in het veld laat staan.”

"Ik heb ooit met RKC 22 wedstrijden op rij gewonnen."

Lang was aanvankelijk opgeroepen voor het Nederlands Elftal dat de komende week twee interlands speelt. Als het aan Bosz ligt, blijft hij in Eindhoven, zo zei hij na Sparta uit. “Het lijkt mij niet verstandig als hij maandag naar Oranje gaat. Bij het Nederlands Elftal moet je ook kunnen sprinten, maar ik ben geen dokter. We zullen het verder gaan onderzoeken.” Uiteindelijk is besloten Lang thuis te laten en Feyenoorder Calvin Stengs als vervanger op te roepen.

De blessure van Lang was een smetje op de 4-0 zege van PSV bij Sparta. De Eindhovense club blijft foutloos in de Eredivisie. “Daar kan ik alleen maar tevreden over zijn”, glunderde de trainer. “Ik heb ooit met RKC 22 wedstrijden op rij gewonnen, dus we hebben nog even te gaan.” En zo heeft Bosz altijd wat te wensen.

LEES OOK: PSV overtuigt ook tegen Sparta en blijft maar winnen in de Eredivisie

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!