Video

85 aangiftes na slooptocht door Rosmalen en Den Bosch

9 oktober 2023 om 14:37 • Aangepast 17 oktober 2023 om 02:00
nl
Na de slooptocht van een man in Rosmalen en Den Bosch waarbij vooral auto's, tankstations en geldautomaten werden vernield, heeft de politie tot nu toe 85 aangiftes van vernieling ontvangen. Voor de vernielingen werd vrijdagochtend een man van 31 uit Den Bosch aangehouden. Hij blijft in elk geval nog veertien dagen vastzitten, zo bepaalde de rechter-commissaris maandag bij zijn voorgeleiding.
Profielfoto van Sandra Kagie
Geschreven door

Uit onderzoek moet volgens de politie nog blijken of alle 85 aangiftes inderdaad gelinkt kunnen worden aan deze zaak. Dat onderzoek loopt nog.

Hoe de dader tijdens zijn urenlange slooptocht die donderdagavond laat begon, te werk ging, blijft onduidelijk. Zo maakt de politie niet bekend waarmee hij de ruiten van auto's, displays van tankstations en ook geldautomaten vernielde. Een van de gedupeerden had het vrijdag over een moker waarmee was ingeslagen op zijn auto. Hij meende op zijn auto de afdruk van een hamer te herkennen.

Vrijdag werd al duidelijk dat de man zich tijdens zijn kilometerslange slooptocht op een fiets verplaatste. Toch wist hij urenlang uit handen van de politie te blijven. Na zijn aanhouding maakte de politie bekend dat de verdachte verward gedrag vertoonde.

LEES OOK:

Tankstation, pinautomaten en tientallen auto's vernield, man (31) opgepakt

Spoor van vernieling in Den Bosch: de ravage in beeld

Vernielingstocht van verwarde man begint met vuurwerk afsteken in de Gamma

Ook een autodealer moest het ontgelden:

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!