Video

MMA-legende Conor McGregor steunt zieke Robbie Hageman: 'Ik bid voor je'

9 oktober 2023 om 16:02 • Aangepast 17 oktober 2023 om 02:00
nl
De ernstig zieke kickbokser Robbie 'The Rabbit' Hageman uit Nuenen krijgt een hart onder de riem van niemand minder dan MMA-legende Conor McGregor. Op Instagram heeft McGregor 46,8 miljoen volgers. Hageman wilde graag dat McGregor de inzamelingsactie voor zijn behandeling in de Verenigde Staten zou delen. "Ik bid voor je, Robbie", schrijft de wereldberoemde vechtsporter in een persoonlijk bericht aan Hageman.
Profielfoto van Rogier van Son
Geschreven door

“Hij heeft een groot bereik," reageert Robbie Hageman. "Als iedereen een euro geeft, ben je multimiljonair. Dan kun je heel veel mensen helpen. Al zou iedereen 1 cent doneren, zit je ook op 4,5 ton.”

Robbie Hageman werd eerder twee keer wereldkampioen kickboksen. Bij toeval werd in 2019 een hersentumor ontdekt. Dat gebeurde na een verplichte MRI-scan nadat hij knock-out was gegaan bij een kickbokswedstrijd.

Na een lang traject met operaties en een chemobehandeling kunnen de artsen in Nederland hem niet verder helpen. Hij zal naar verwachting nog maximaal vijf jaar leven. Robbie richt zich daarom op een behandeling bij een specialist in Amerika, waarmee zijn leven in het beste geval met dertig jaar wordt verlengd.

"McGregor zei toen: 'Ask me anything'."

De behandeling van 475.000 euro is gestart. Inmiddels is er ruim 200.000 euro gedoneerd. In het verleden trainde Hageman met de wereldberoemde vechter McGregor. De Ier wilde werken aan zijn staande technieken, zoals stoten, trappen en knieën. Pas later werd de tumor ontdekt. De MMA-vechter deelde toen een video om hem te steunen.

Hageman is blij dat Conor McGregor de doneeractie deelt met zijn volgers. “Hij heeft mij toen gezegd: 'Ask me anything'." Hageman mocht hem dus vragen wat hij wilde. "Dus ik heb hem ook wat gevraagd."

Hageman stuurde hem een link van de crowdfundingsactie en plaatste er de volgende tekst bij: 'Door het alleen maar te delen, zou het waarschijnlijk mijn leven kunnen redden'. Een tijdje hoorde Hageman niets, totdat het bericht maandag gedeeld werd.

"Er zijn al 7000 mensen die een donatie hebben gedaan."

"Mensen zeggen dat hij meer moet doneren omdat hij meer geld heeft. Dat heb ik nooit gevraagd. Dat zou ik ook nooit durven. Ik heb in mijn kennissenkring wel wat meer miljonairs rondlopen. Ik kan niet van hen verwachten dat ze meer geven. Die mensen zijn vaak ook niet voor niets miljonair geworden. Het is ze ook van harte gegund. Er zijn al meer dan 7000 mensen die een kleine of een grotere donatie hebben gedaan."

MMA-vechter McGregor deelt de oproep om te doneren op Instagram. ‘Gedaan. Zegen’, schrijft hij erbij. Hageman kreeg nog een persoonlijke reactie van Conor McGregor. “Ik heb het gedeeld, ik zal het in de gaten houden. Ik bid voor je, Robbie.”

Deze maand gaat Hageman weer naar Amerika voor een behandeling.

Robbie Hageman vocht in mei zijn afscheidswedstrijd:

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!