Video

Timothy en Sander redden het leven van man die met auto in het water reed

12 oktober 2023 om 18:00 • Aangepast 21 oktober 2023 om 02:00
nl
Omstanders hebben donderdagmiddag het leven van een man gered in Sint-Michielsgestel. Het slachtoffer was met zijn auto in het water terechtgekomen. Timothy Ochel en Sander van Beek sprongen allebei in het water om de man te redden. Zij vertellen hun verhaal. "De man kon geen kant op en stond op het punt om kopje onder te gaan."
Profielfoto van Yannick Wezenbeek
Geschreven door

Timothy Ochel was klaar met werken en reed met zijn collega langs de plek van het ongeval, waar hij werd aangesproken door een omstander. “Ze hadden een ladder nodig om makkelijker in het water te komen. Ik had een ladder op mijn bus liggen en ging zelf ook meteen het water in om te helpen.”

Het eerste wat Timothy zag was een auto in het water met daarin een man die in paniek was. “Hij kon geen kant op en stond op het punt om kopje onder te gaan.”

"Met man en macht moesten we de auto omhoog houden."

In het water hielden ongeveer zeven mensen de auto omhoog om ervoor te zorgen dat de man in de auto niet onder water kwam. Een van die mensen was Sander van Beek uit Oss. “Ik kwam aan en zag dat er hulp nodig was in het water. Met man en macht moesten we de auto omhoog houden, maar doordat het water naar binnen liep werd dat steeds zwaarder.”

De man die met zijn auto in het water terecht was gekomen, was op dat moment bij kennis. De Bosschenaar van 33 kon maar net boven water worden gehouden. Hij zat vast in zijn gordel waardoor hij er niet uit kon. “Ik ben op zoek gegaan naar de rode knop van de gordel om hem zo eruit te krijgen", vertelt Sander.

"Het slachtoffer was buiten bewustzijn toen we hem op de kant trokken."

Ondertussen zakten de auto en de man toch te diep waardoor er lichte paniek ontstond bij de omstanders. “Gelukkig vond ik op dat moment de knop en kwam hij los uit de auto. Hij is ongeveer een minuutje onder water geweest en was buiten bewustzijn toen we hem op de kant trokken."

Sander is zelf gediplomeerd ehbo’er en begon meteen met de aanwezige agenten te reanimeren. Het slachtoffer had geen polsslag meer. “Ik heb als eerste gereanimeerd waarna de agenten het hebben overgenomen. Gelukkig kregen we al snel weer een polsslag.”

Op dat moment kwamen ook de andere hulpdiensten. Hoewel er ook een traumahelikopter aanwezig was, is het slachtoffer met de ambulance weggebracht. Waarnemend burgemeester Erik Ronnes noemde de mensen die de Bosschenaar hebben gered, helden: "Ik ben trots op ze en ga zeker voor een bedankje zorgen"

Sander van Beek (Foto: Sander Meesters).
Sander van Beek (Foto: Sander Meesters).

Beide helpers zijn inmiddels thuis en zijn er rustig onder. "Gelukkig heb ik een lang weekend. Daarin ga ik even bijkomen van wat er allemaal is gebeurd", zegt Sander. Ook Timothy geeft aan dat het goed gaat met hem. "Het is heftig om dit mee te maken, maar gelukkig gaat het met mij goed. Hopelijk gaat het over een paar dagen ook goed met de man uit de auto."

Foto: SQ Vision.
Foto: SQ Vision.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!