Video

Hélène Hendriks wint de Televizier-Ring voor beste presentator

12 oktober 2023 om 22:08 • Aangepast 21 oktober 2023 om 02:02
nl
Hélène Hendriks heeft donderdagavond de Televizier-Ring Presentator gewonnen. De presentatrice uit Breda nam het beeldje in ontvangst tijdens het Gouden Televizier-Ring Gala in Koninklijk Theater Carré in Amsterdam.
Profielfoto van Ron Vorstermans
Geschreven door

De 43-jarige Bredase begon haar presentatiecarrière in Brabant: bij de lokale omroep Brabant10. Jarenlang presenteerde ze bij Omroep Brabant het programma FC Brabant, waarin veel aandacht was voor de clubs in de eerste divisie.

Hendriks wint de publieksprijs voor het eerst. Ze wond de kijker om haar vingers met De Oranjezomer, het vrolijke programma op SBS6 waar massaal naar werd gekeken. Ze was een keer eerder genomineerd. In 2021, toen er voor het laatst onderscheid werd gemaakt tussen presentatoren en presentatrices, maakte ze ook kans. De presentatrice streed dit jaar tegen André van Duin en Raven van Dorst.

Oogappels
De dramaserie Oogappels (BNNVARA) heeft de Gouden Televizier-Ring gewonnen. De serie kreeg meer stemmen dan de datingshow B&B Vol Liefde (RTL4), met daarin de goedlachse Olof Ormeling uit Vught, en talkshow De Oranjezomer (SBS6), ook met Hendriks.

LEES OOK: Olof uit B&B Vol Liefde staat open voor afspraakjes: 'Zeg nooit nooit'

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.