Saskia Nelissen is nieuwe presentator NOS Journaal Regio

18 oktober 2023 om 10:00 • Aangepast 17 november 2023 om 02:02
nl
Saskia Nelissen is de nieuwe presentator van het regioblok in het NOS Journaal van 15.00 uur op NPO 1 en van het NOS Journaal Regio dat om 18.15 uur wordt uitgezonden op NPO 2. Nelissen volgt Cindy de Koning op, die in augustus vertrok.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door

Saskia Nelissen (30) begon in 2014 als redacteur en verslaggever bij Omroep Brabant en waar ze inmiddels het dagelijkse journaal Brabant Nieuws presenteert, alsook het dagelijkse programma Brabant Vandaag. Eerder was ze onder andere redacteur bij NU.nl en RTL Nieuws.

Nu gaat ze als invalpresentator ook aan de slag bij het NOS Journaal Regio. Nelissen over haar nieuwe functie: "Als presentator bij Omroep Brabant weet ik hoe interessant, mooi én belangrijk het nieuws uit de regio is. Het is nieuws dat je raakt. Het is herkenbaar en dichtbij. En dat gevoel heb ik ook bij het NOS Journaal Regio. Het journaal verbindt, en laat tegelijkertijd de eigenheid van al onze provincies zien. Ik kijk er enorm naar uit om, samen met het team mooie uitzendingen te gaan maken!"

"Brengt het nieuws dicht bij de kijker."

Hoofdredacteur Sander van Barneveld van Bureau Regio (de redactie van de regionale omroepen bij de NOS) is lovend over Nelissen: "Met Saskia stroomt er opnieuw een groot talent van de regionale omroepen door naar de landelijke televisie. Saskia heeft een natuurlijke manier van presenteren en brengt mede door haar Brabantse zachte G het nieuws dicht bij de kijker."

Het team regiopresentatoren van de NOS is nu, met de vaste krachten Nejifi Ramirez en Rob van Dijk en met invaller Olivier de Neve, weer op sterkte.

LEES OOK: Cindy de Koning verlaat Omroep Brabant: 'Dit was mijn tweede thuis'

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.