Video

'Zoontje moet nu vader missen', Sint Willebrord treurt om doodgestoken man

16 oktober 2023 om 11:42 • Aangepast 27 oktober 2023 om 02:00
nl
De dodelijke steekpartij in haar dorp Sint Willebrord heeft Annoeska (33) diep geraakt. Om haar medeleven met de nabestaanden en vrienden van het 41-jarige slachtoffer te betuigen, legt ze maandagochtend bloemen op de plek van de steekpartij, de parkeerplaats voor de Jumbo aan de Kanariestraat. De gedachten van Annoeska gaan vooral uit naar het zoontje van het slachtoffer dat nu zijn vader moet missen.
Profielfoto van Eva de SchipperProfielfoto van Sandra Kagie
Geschreven door

"Dorpsmentaliteit", noemt Annoeska het gebaar. "Het is hier ons kent ons." Vragen over watvoor man het slachtoffer was en wat er nu is gebeurd, wil ze niet beantwoorden. "Het is gewoon heel erg wat er is gebeurd."

Een sportmaat die bloemen komt leggen, noemt het slachtoffer 'gezellig, sportief en spontaan'. "Best aanwezig ook, hij zat nooit stil." Ook hij denkt aan de zoon van het slachtoffer: "Een jongen van een jaar of twaalf."

Even later komt Jolanda bloemen leggen. Roze rozen. Zij verwijst net als Annoeska naar het dorpsgevoel en het medeleven dat ze op deze manier wil betuigen.

Foto: Omroep Brabant.
Foto: Omroep Brabant.

De 76-jarige Ellie is zich zondagavond kapot geschrokken. Het slachtoffer van de steekpartij lag vlak voor haar deur. Op zo'n tien meter van haar raam. Ze was samen met haar man tv aan het kijken toen ze naar buiten keek en ineens iemand buiten op straat zag liggen.

"Ze waren hem aan het reanimeren", vertelt ze. "Er liep een hele hoop volk en we schrokken ons kapot." Wat er aan de hand was, had ze eigenlijk niet meteen door.

"Ik heb niet lekker geslapen. Het blijft wel door je hoofd malen."

De 73-jarige Silja die net als Ellie in de seniorenflat aan het plein bij de Jumbo woont, vertelt dat ze wel eens vaker wat hoort. "Van die jonge gasten met brommertjes en fietsen. Niet iets waar ik last van heb of zo." Maar nu zag ze op een gegeven moment een stelletje ‘gapers’ staan voor haar raam. Ze stonden naar de plek van de steekpartij te kijken.

Het viel haar vooral op dat er zoveel mensen stonden. En toen ze de hulpdiensten zag, ging ze er meteen vanuit dat er iets erg was gebeurd. Lekker geslapen, heeft ze niet. “Het blijft wel door je hoofd malen”, verzucht ze.

LEES OOK: Dodelijke steekpartij in Sint Willebrord: man (40) opgepakt

Beelden van na de steekpartij:

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!