Video

Jongen (15) die zwaargewond raakte bij schietpartij in Oss is vluchteling

16 oktober 2023 om 14:17 • Aangepast 27 oktober 2023 om 02:02
nl
De 15-jarige jongen die zaterdag in Oss werd beschoten, is een bewoner van de vluchtelingenopvang aan de Raadhuislaan in die stad. Dat bevestigt Angelo Schuurmans van hulporganisatie Thuis in Oss na vragen hierover van Dtv Nieuws.
Profielfoto van Dtv Nieuws
Geschreven door

In Oss ging al rond dat het zou gaan om een jongen uit de opvang. “Het slachtoffer woont inderdaad bij ons in de opvang", reageert Schuurmans hier maandag op. Het nieuws dat hij is beschoten, heeft veel bewoners volgens hem 'diep geraakt'. "We zijn een hechte gemeenschap van bewoners en vrijwilligers."

Over achtergronden van de schietpartij wil hij niet speculeren. "De politie onderzoekt deze zaak. We wachten af wat daaruit komt. En we leven natuurlijk erg mee met deze jongen en zijn familie.”

De jongen werd zaterdagavond beschoten in de Kardinaal de Jongstraat. Hij ligt zwaargewond in het ziekenhuis, zo meldt de politie maandag. Een verdachte is nog niet in beeld. De politie is een groot onderzoek gestart en hoopt op meer informatie en camerabeelden van mogelijke getuigen.

Camerabeelden van de schietpartij (kunnen als schokkend worden ervaren):

Beelden van na de schietpartij:

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!