Video

Triomf oliebollenkraam: Henny en Piet mogen toch weer bij winkelcentrum

18 oktober 2023 om 19:59 • Aangepast 27 oktober 2023 om 02:02
nl
De ophef was groot toen deze zomer bekend werd dat de oliebollenkraam van Henny en Piet Bierens-de Wit dit jaar niet bij Winkelcentrum Woensel zou komen te staan. De klanten lieten zich massaal horen en Henny was heel erg boos op de gemeente Eindhoven omdat ze na 44 jaar weg moest van haar vaste plek. Als een pitbull beet ze zich vast in deze zaak. En wat blijkt: ze krijgen toch weer een plekje bij het winkelcentrum, maar wel aan de andere kant.
Profielfoto van Rochelle Moes
Geschreven door

De gemeente Eindhoven gebruikte dit jaar een nieuw vergunningensysteem en Henny en Piet vielen buiten de boot. Een andere oliebollenkraam kreeg de vergunning wel. Wekenlang had Henny slapeloze nachten van de afwijzing. Ze zag haar levenswerk voor haar ogen verdwijnen.

Henny legde zich er niet bij neer. “Als je 44 jaar iets hebt opgebouwd kun je dit niet laten gebeuren”, legt Henny uit. Ze huurde een advocaat in en ging in gesprek met de gemeente. “Ze hadden een andere plek in Eindhoven voor ons, maar ik legde uit dat we daar ons jubileum niet kunnen vieren. Na een paar gesprekken hadden ze wel in de gaten dat ik mijn tanden had gezet in onze vaste plek in Woensel."

“Normaal zie ik andere oliebollenbakkers als collega’s, maar dit is echt concurrentie."

Woensdag kwam het verlossende telefoontje. De kraam mag opnieuw bij het winkelcentrum komen te staan, maar dit jaar wel aan de andere kant. Niet bij de Lidl-supermarkt, maar bij de rotonde aan de kant van de McDonald's. Want op de oude vertrouwde plek van Henny en Piet staat dus de andere oliebollenbakker.

“We zijn heel blij, maar het is ook afwachten”, zegt Henny. “Normaal zie ik andere oliebollenbakkers als collega’s, maar dit is echt concurrentie. De trouwe klanten weten me wel te vinden, maar we moeten nog zien hoe het gaat lopen.”

De gemeente Eindhoven zou voor volgend jaar weer een nieuw vergunningensysteem overwegen. Henny kan zich er nu nog niet druk over maken. "Die zorg is voor later. Dit is ons 45-jarig jubileum en wij zijn al blij dat we er weer staan.”

Zo reageerden de oliebollenbakkers op het mogelijke vertrek:

De oliebollenkraam (Foto: Henny Bierens de Wit)
De oliebollenkraam (Foto: Henny Bierens de Wit)

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!