Stan T. vrijgesproken van plan voor huurmoord op zijn ex-vrouw

20 oktober 2023 om 16:25 • Aangepast 1 november 2023 om 02:02
nl
Stan T. is vrijdag door de rechtbank in Breda vrijgesproken van de beschuldiging dat hij een huurmoordenaar opdracht had gegeven om zijn Tilburgse ex-vrouw te vermoorden. Volgens de rechter lichtte de Limburger wel tientallen mensen op door niet-bestaande vakantiehuisjes te verhuren. Tegen Stan T. was zes jaar cel en tbs met dwangverpleging geëist. Hij kreeg drie jaar cel.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door

Stan T. ging volgens justitie in april 2021 op het darkweb op zoek naar een huurmoordenaar. Hij zou 5000 dollar geboden om zijn ex-vrouw te vermoorden en hun toen zeven maanden oude zoontje naar hem toe te brengen. Een anonieme tipgever lichtte de Amerikaanse veiligheidsdienst FBI in.

Zijn ex-vrouw leeft met haar kinderen al ruim twee jaar in angst, bleek uit haar heftige slachtofferverklaring: "Jij wil de moeder van je kind dood hebben, de enige stabiele factor in zijn leven omdat jij vanwege je oplichtingspraktijken op de vlucht bent."

De vader van Stan T. en zijn toenmalige vriendin zouden op de hoogte zijn geweest van zijn plannen. Toen de FBI aan de bel trok, was de verdachte al maanden op de vlucht voor de Nederlandse justitie die hem zocht voor een oplichtingszaak. Hij werd opgepakt in België en later uitgeleverd aan Nederland.

Stan T. noemde de beschuldigingen tijdens zijn rechtszaak 'onzin': "Ik ben nog nooit op het darkweb geweest." Volgens hem kan iedereen zo'n bericht plaatsen. "Het komt van een anonieme tipgever en de moordadvertentie is nergens meer terug te vinden", betoogde zijn advocaat. T. zei dat hij zijn ex nooit om het leven had willen laten brengen. "Het is de moeder van mijn kind, natuurlijk wil ik haar niet dood hebben."

Vakantiehuisjes
Stan T. werd ook verdacht van het oplichten van 29 mensen door vakantiehuisjes voor een paar honderd euro via Facebook te verhuren. Die huisjes bestonden helemaal niet. Volgens T. was zijn ex-vrouw hier de oplichter. "Alle gebruikte telefoons stonden op mijn naam. Zij kon geen abonnementen afsluiten omdat ze in de schuldsanering zat."

Zijn ex zei eerder in het televisieprogramma 'Undercover in Nederland' dat ze zwaar in de schulden zit, omdat hij haar bankrekeningen gebruikte voor allerlei oplichterspraktijken.

Vluchten
Na de breuk is er constant ruzie over de omgangsregeling met hun zoontje. De Tilburgse werd ernstig bedreigd. Banden van haar auto werden lekgestoken en later ging haar auto in vlammen op.

Toen justitie lucht kreeg van de opdracht voor de huurmoord moest de Tilburgse meteen met haar kinderen onderduiken. Ze is inmiddels drie keer verhuisd. "Ik leef elke dag in onzekerheid, heb elke dag nachtmerries en wil mijn leven terug", liet ze weten tijdens de rechtszaak.

Lang strafblad
Volgens het Openbaar Ministerie is Stan T. volledig toerekeningsvatbaar, maar heeft hij wel ernstige gedragsproblemen. Daarom eiste de officier van justitie ook tbs met dwangverpleging. De advocate van de Limburger vond dat er geen sprake was van een eerlijk proces omdat niet alles onderzocht zou zijn.

LEES OOK: Beruchte oplichter Stan T. gaf moordopdracht: 6 jaar cel en tbs geëist

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!